El cineclub participa a l’exposició de pessebres de la vila amb la mostra annexa “Viatge a l’interior d’una pel·lícula”

A la mostra s’hi poden veure un decorat original i fotografies del rodatge de La plaça del Diamant, entre d’altres

El Club Cinema Castellar Vallès participa activament aquest any d’una de les millors exposicions de pessebres que hi ha a Catalunya: la que organitza el Grup Pessebrista de Castellar del Vallès, que enguany té com a centre d’interès el món al cinema.

Els “Pessebres de pel·lícula” (nom que rep l’exposició d’enguany) es completen amb la mostra annexa “Viatge a l’interior d’una pel·lícula”, que ha estat preparada a cura del cineclub. Així, el primer pis del local dels pessebres (c. Doctor Pujol, 26) acull un recorregut essencial per tots aquells elements que cal tenir en compte en el procés de creació i producció d’un film.

L’exposició pren com a exemple un films inclòs dins catàleg “Bàsics del Cinema Català” de la Filmoteca de Catalunya: La plaça del diamant, de Francesc Betriu (director que enguany rebrà el Gaudí d’Honor per part de l’Acadèmia del Cinema Català). Així, hi podreu veure una esplèndida exposició de fotografies del rodatge, que es va fer l’estiu de 1981. Les imatges van ser captades per l’escriptor i historiador gracienc Josep Maria Contel.

A més, també s’hi ha instal·lat un decorat original del film (el de la foto de casament dels personatges de la Colometa i el Quimet, pintat pels Germans Salvador), cedit pel director artístic Josep Rosell. Altres materials interessants són el pla de treball i la claqueta original del film.

La mostra es completa amb altres materials com ara el pla de treball del rodatge de la pel·lícula Pont de Varsòvia, de Pere Portabella, guions de pel·lícules de Vicente Aranda (cedits per Pere Joan Ventura) o el guió d’Anna R. Costa de la sèrie Arde Madrid.

L’exposició es completa amb una col·lecció de diferents objectes vinculats a la tasca de muntatge (una moviola que és propietat de la muntadora Teresa Font o diferents estris de muntatge cedits pel muntador Anastasi Rinos i que ja s’han perdut amb l’edició digital), entre d’altres.

Tot plegat va acompanyat d’un bon reguitzell d’imatges clàssiques del cinema. A més, hi podreu conèixer  quines van ser les sales de cinema que van existir a la vila, l’activitat de l’antic cineclub dels anys 60 i 70 i qui són, avui dia, els “castellarencs i castellarenques” que es dediquen professionalment al cinema.  

“Pessebres de pel·lícula”

Pel que fa a l’exposició dels pessebristes, aquesta any es podrà observar en cada diorama o vitrina, acompanyant cada tema bíblic, una escena o una ambientació d’una pel·lícula coneguda. L’exposició fa doncs un recorregut per tota la història del cinema, del cinema mut i en blanc i negre fins a l’època actual.

Les pel·lícules que apareixen representades als pessebres són The Kid (1921),  Tarzan de les mones (1932), Les aventures de Robin Hood (1938), Allò que el vent s’endugué (1939), Cantant sota la pluja (1952), Lawrence d’Aràbia (1962), Mary Poppins (1964), Star Wars, Episodi IV (1977), La vida de Brian (1979), Cinema Paradiso (1988), El Rei Lleó (1994), Harry Potter i la pedra filosofal (2001), El senyor dels anells. La germandat de l’anell (2001), Buscant en Nemo (2003), Charlie i la fàbrica de xocolata (2005), La història del Nadal (2006), Mamma Mia (2008), Avatar (2009) i Alícia al país de les meravelles (2010),

Horaris

Ambdues exposicions, situades als locals del carrer del Dr. Pujol 26, es poden veure fins al 2 de febrer de 2020, dissabtes, diumenges i festius, d’11.00 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h i, els dies feiners del 23 de desembre de 2019 al 3 de gener de 2020, en l’horari de tarda.

Us hi esperem!

Consulta l'àlbum de fotos de l'exposició "Viatge a l'interior d'una pel·lícula" clicant aquí.