El Club Cinema Castellar Vallès inicia el seu trimestre més intens

El Club Cinema Castellar Vallès iniciarà aquest divendres, 10 de gener, la programació corresponent al 2n trimestre de la temporada 2019-2020 amb el DocsBarcelona del Mes Els testimonis de Putin. El film explica l’ascens al poder del president rus Vladimir Putin a través d’alguns actors que ho fan fer possible. Aquest és el primer títol d’un trimestre que depararà més de 50 projeccions entre les sessions de cineclub, del mateix DocsBarcelona del Mes, del Cicle Gaudí, de la Mostra de Cinema BRAM! (que enguany s’avançarà i es farà del 6 al 16 de febrer) i les sessions per a centres educatius del BRAM! escolar.

La programació de cineclub inclou per començar títols com Los informes sobre Sarah i Saleem, drama sobre una relació entre una dona israeliana i un home palestí; Lo que arde, el darrer film d’Oliver Laxe nominat als premis Goya; o el western de Jacques Audiard Los hermanos Sisters, protagonitzada per Joaquin Phoenix i John C. Reilly.

Ja després de les dates del BRAM!, es projectaran l’alemanya A la vuelta de la esquina, reconeguda a diversos festivals; Proxima, pel·lícula que tracta la conciliació de la vida familiar i laboral d’una astronauta, protagonitzada per Eva Green i Matt Dillon, i que es projectarà amb motiu del Dia de la Dona; la darrera cinta de Jonás Trueba, La virgen de agosto, que és la història d’una jove de 33 anys que fa un acte de fe de la decisió de quedar-se a Madrid durant un mes d’agost; i finalment, Yomeddine (El día del juicio final), cinta egípcia que explica el periple d’un home que pateix lepra i el seu aprenent orfe que s’embarquen en un viatge per buscar el que queda de les seves famílies.

Cicle Gaudí i DocsBarcelona del Mes

Pel que fa al Cicle Gaudí, que promou l’Acadèmia del Cinema Català, algunes de les propostes amb marcat protagonisme femení i que es podran veure aquest trimestre són El viatge de Marta (Staff Only), de Neus Ballús, i La hija de un ladrón, de Belén Funes. La primera, nominada als premis Gaudí a millor pel·lícula, directora i actor (Sergi López), explica l’experiència personal d’una noia de 17 anys que viatja al Senegal, amb el seu pare i el seu germà petit. El segon film és un drama social sobre la relació d’una mare de 22 anys (Greta Fernández) amb el seu pare (Eduard Fernández), que acaba de sortir de la presó. Protagonitzada per filla i pare a la vida real, la cinta ha rebut 13 nominacions als premis Gaudí i 2 als premis Goya (millor direcció novell i millor actriu, Greta Fernández, que ja es va endur guardó al Festival de Sant Sebastià).

D’altra banda, el DocsBarcelona del Mes també presenta novetats: el cicle passa a ser organitzat pel cineclub i L’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran, i trasllada les projeccions a la Sala d’Actes d’El Mirador. Els títols escollits per a febrer, març i abril seran Chris el suís i Cachada i Honeyland.

Títol programats:

 • Dv 10/01 – 20.00  h DocsBarcelona del Mes: Els testimonis de Putin
 • Dv 17/01 – 21.00 h Cinefòrum: Los informes sobre Sarah i Saleem
 • Dg 19/01 – 18.45 h Cicle Gaudí: El viatge de Marta (Staff Only) 
 • Dv 24/01 – 21.00 h Cinefòrum: Lo que arde
 • Dv 31/01 – 21.00 h Cinefòrum: Los hermanos Sisters
 • 06 al 16 de febrer: Mostra de Cinema BRAM!
 • Dv 14/02 – 19.00 h Cicle Gaudí / Mostra BRAM!: La hija de un ladrón
 • Dv 21/02 – 20.00 h DocsBarcelona del Mes: Chris el suís
 • Dj 27/02 – 21.00 h Cinefòrum: A la vuelta de la esquina
 • Dv 06/03 – 21.00 h Cinefòrum: Proxima
 • Dv 13/03 – 20.00 h DocsBarcelona del Mes: Cachada
 • Dv 20/03 – 21.00 h Cinefòrum: La virgen de agosto 
 • Dv 27/03 – 21.00 h Cinefòrum: Yomeddine (El día del juicio final) 
 • Dv 03/04 – 20.00 h Docs Barcelona del Mes: Honeyland