El discurso del rey (VOSC)

Auditori Miquel Pont
Títol original
The King’s Speech
Durada
118min.
Any
2010
País
Regne Unit

A la mort del seu pare, el rei Jordi V, i després de l’escandalosa abdicació del rei Eduard VIII, Bertie, afectat per un angoixant tartamudeig, puja de sobte al tron com Jordi VI d’Anglaterra. El seu país es troba prop de la guerra i necessita desesperadament un líder, així que la seva esposa Isabel, la futura reina mare, el posa en contacte amb un excèntric logopeda anomenat Lionel Logue. Malgrat el xoc inicial, els dos se submergeixen de ple en una teràpia poc ortodoxa que els portarà a establir un vincle indestructible. 

Basada en la història real del rei Jordi VI. 

Director
Que diu el director

"Jo no volia fer un film que tractés d'una cura miraculosa. La veritat de la majoria de les discapacitats és com viure amb elles. No hi ha cap miracle." (Sobre la caracterització de Jordi VI en "El Discurso del Rey")

Tomas George "Tom" Hooper va a néixer a Londres l'any 1972. Als 12 anys va llegir un llibre anomenat "Com fer cinema i televisió" i va decidir que volia ser realitzador. Als 18 va escriure, produir i dirigir un curtmetratge anomenat "Painted Faces" que es va presentar al Festival de Cinema de Londres i també es va estrenar a la cadena Britànica Channel 4. A la Universitat d'Oxford va dirigir produccions teatrals amb Kate Bekinsale i Emily Mortimer. Va ser durant aquest temps que va dirigir els seus primers anuncis publicitaris a la televisió.

Tom Hooper va gaudir d'un període d'èxits sense precedents en els Globus d'Or, ja que va guanyar l' apreciat guardó al millor telefilm o mini sèrie durant tres anys seguits des del 2007 al 2009. Així mateix, els seus actors i actrius també van guanyar el Globus d'Or durant tres anys consecutius. Al llarg de la seva carrera com a director va guanyar un Emmy per la mini sèrie Elizabeth I i va ser nominat varies vegades per altres prestigiosos guardons.

El seu debut cinematogràfic va ser l'any 2004 amb "Tierra de Sangre" (Red Dust), una pel·lícula que estava centrada en les audiències de la "Comissió de la Veritat i la Reconciliació de Sudàfrica". Aquesta producció protagonitzada per Jamie Bartlett i Hilary Swank va ser nomenada per a un premi BAFTA.

El seu següent film va ser "The Damned United" protagonitzada per Michael Sheen que interpreta al llegendari entrenador de futbol anglès Brian Clough. Aquesta pel·lícula es va presentar al Festival de Cinema de Toronto i va ser nomenada al premi del South Bank Show al millor film britànic.

"El Discurso del Rey" és la seva tercera pel·lícula per cinema.

 

Filmografía

2010 El discurso del rey

2009 Damned United

2008 John Adams (TV mini sèrie, 7 capítols)

2006 Longford (TV movie)

2005 Elizabeth I (TV mini sèrie, 2 capítols)

2004 Red Dust

2003 Principal sospechoso: El último testigo (TV movie)

2002 Daniel Deronda (TV mini sèrie)

2001 Love in a Cold Climate (TV mini sèrie, 2 capítols)

1999-2000 EastEnders (TV series, 2 capítols)

1999 Cold Feet (TV series, 2 capítols)

1997 Byker Grove (TV series, 4 capítols)

Crítiques

"'The King's Speech' -un logro apoteósico gracias a un reparto de ensueño- extrae un vibrante drama humano del seco polvo de la Historia (...) un paisaje de sentimientos épicos en una de las mejores películas del año (...) (Peter Travers: Rolling Stone)

"Una combinación ganadora, terriblemente británica y totalmente hollywoodiense (...) Firth está, una vez más, asombroso" (David Edelstein: New York Magazine)

"Un producto de calidad, de primoroso acabado, aunque en ocasiones más aparente que solvente. (...) lo tiene todo para triunfar: una historia de superación, excelentes diálogos, ironía, delicadeza, emoción, ligereza" (Javier Ocaña: Diario El País)

"Una película sólida, de momentos excelsos, que descansa en los hombros, los gestos y el alma que mira para dentro de Colin Firth" (Salvador Llopart: Diario La Vanguardia)

 

Premis
4 Oscar, 1 Globus d’Or, 7 Premis Bafta

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.