El Espanto

Auditori Miquel Pont
Títol original
El Espanto
Durada
66min.
Any
2017
País
Argentina

En un recòndit poble d'Argentina, les cures casolanes reemplacen la medicina tradicional. Tota dolència és tractada pels propis veïns excepte "El Espanto", una rara malaltia que pateixen les dones i només es pot curar gràcies a les habilitats misterioses d’un peculiar ancià de les afores del poble, a qui cap marit vol que visiti la seva dona...

En aquest poble neixen els mals i els antídots, les mitologies i els seus detractors. Un estrany microclima, un petit món poblat de personatges excèntrics que ens introdueixen espontàniament a situacions còmiques i humanes que es combinen amb creences religioses i l'esoterisme. 

Versió original en castellà.

Que diu el director

Martin Benchimol i Pablo Aparo formen un duo de direcció des de fa anys. Tots dos són graduats en Disseny d'Imatge i So a la Universitat de Buenos Aires. Des de 2008, tots dos dirigeixen projectes de publicitat i videoclips amb la seva pròpia productora Bunda. El 2012 van finalitzar el seu primer llargmetratge, La gente del río, que es va estrenar a DOK Leipzig 2012 i va participar en nombrosos festivals internacionals. Premiat al DOCSDF amb la menció al millor documental llatinoamericà; va obtenir també la menció del jurat al millor documental al Festival de cinema llatinoamericà de Flandes (Bèlgica) i nominat al millor documental 2013 al Cinema Tropical Awards.
 

Referències
Premis

Premis i festivals:

IDFA , Països Baixos, 2017. Millor Migmetratge Documental
BAFICI, Argentina, 2017 – Millor Banda Sonora Original (ASA)
Festival Internacional de cine de Guadalajara, Mèxic, 2017
58th Krakovia film festival, Polònia, 2017
14th Zagreb Dox, Croàcia, 2017

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.