El fotógrafo de Mauthausen

Auditori Miquel Pont
Títol original
El fotógrafo de Mauthausen
Durada
110min.
Any
2018
País
Espanya

Amb l’ajuda d’un grup de presoners espanyols que lideren l’organització clandestina del camp de concentració de Mauthausen, Francesc Boix, un pres que treballa en el laboratori fotogràfic, arrisca la seva vida planejant l’evasió d’uns negatius que demostraran al món les atrocitats comeses pels nazis. Milers d’imatges que mostren des de dins tota la crueltat d’un sistema pervers. Les fotografies que van aconseguir salvar Boix i els seus companys van ser determinants per condemnar als alts càrrecs nazis en els judicis de Nuremberg en 1946. Boix va ser l’únic espanyol que va assistir com a testimoni. (FILMAFFINITY).

 

Director
Que diu el director

Mar Targarona va néixer el 1953 i és directora, productora i actriu espanyola. És la directora de la Fundació Taller de Guionistes. També és productora executiva de Rodar y Rodar.
Va estudiar Art dramàtic a Barcelona, a Estrasburg i amb Lee Strasberg. Va començar la seva carrera professional en el teatre amb la companyia Dagoll Dagom i el Teatre Lliure. Més endavant es va decantar pel cine i la televisió. Va realitzar els primers anuncis publicitaris per a Rodar y Rodar (productora que va fundar a 1990 amb el seu home, Joaquín Padró), i a partir de 1995 va treballar com directora, guionista i productora.
A partir de la productora, ha propiciat el començament d’alguns dels joves talents com J.A. Bayona, Guillem Moral i Oriols Paulo.
Filmografia :
2018: El fotógrafo de Mauthausen, (direcció i producció).
2016: Secuestro, (direcció i producció).
2010: Ull per ull,(direcció i producció).
2005: La abuela de verano, (direcció i producció).
1996: Muere, mi vida, (direcció i guionista).

Crítiques

"No és una superproducció, els seus mitjans són bastant limitats, però això no és obstacle per aconseguir una crònica digna, cosa de la que no em desentenc des del principi fins al final, em provoca una certa inquietud i tendresa en algun moment."
Carlos Boyero: Diario El País

"Directa i efectiva, el què s’explica a la pantalla es tan summament intens que aconsegueix emocionar al cor més dur. Per fi una pel·lícula de ficció sobre un gran heroi espanyol. (…)"
Rubén Romero: Cinemanía

"Malgrat quedar-se lluny de fites com 'La llista de Schindler' (...) conté encerts suficients com per equiparar-se a d’altres emocionants títols menors ambientats en aquest terrorífic escenari. (…)"
Ricardo Rosado: Fotogramas

Premis

2018: Premis Goya: 4 nominacions, inclòs Millor direcció de producció.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.