El nombre

Auditori Miquel Pont
Títol original
Le prénom
Durada
109min.
Any
2012
País
França

Vincent, un quarantí triomfador, serà pare per primera vegada. Mentre ell, la seva germana, el seu cunyat i Claude, un amic de la infantesa, esperen a la seva jove esposa, Anna, tots li faran preguntes sobre la seva propera paternitat. La resposta sobre si ja han triat el nom del nen provocarà caos.

Que diu el director

Alexandre de La Patellière va néixer el 1971, és director, guionista, dramaturg, realitzador i productor francès. És fill del director i productor francès Denys de La Patellière. Va iniciar la seva trajectòria cinematogràfica com a assistent de realització, per continuar posteriorment realitzant tasques de revisió de guió.

Es va unir a Method Films & Onyx Films, societat productora d'Aton Soumache, per treballar amb Matthieu Delaporte en el guió de Renaissance, de Christian Volckman, estrenada el març del 2006 i seleccionada per als Premis Òscar. Guanyadora del Festival internacional de cinema d'animació d'Annecy 2006 i guanyadora del Festival internacional de cinema fantàstic de Porto. D'aquesta col·laboració van sorgir nombrosos projectes, tant en serials televisius com en pel·lícules. Van escriure les sèries Skyland, Mikido i Jet Groove. En el món del cinema La Patellière i Delaporte, van escriure “Les Parrains” de Frédéric Forestier amb Gérard Lanvin i Jacques Villeret, “The Prodigies”, una adaptació de “La Nuit des enfants rois” realitzada per Antoine Charreyron i Le Rémanent.

El 2005, Alexandre de La Patellière escriu conjuntament amb Julien Rappeneau el primer llargmetratge de Matthieu Delaporte, “La Jungle”, una comèdia urbana.

Alexandre de La Patellière, sempre acompanyat de Matthieu Delaporte, també va treballar en l'adaptació de “El Petit Princep” de Saint-Exupéry, així com el de “Le Petit Nicolas” i el de “Iron Man”.

El 2009, també amb Matthieu Delaport, va ser productor associat de “Sweet Valentine”, primera pel·lícula d'Emma Luchini.

Durant l'any 2012 codirigeix amb Delaporte la pel·lícula “Le Prénom”

Mathieu Delaporte va néixer al 1971. És director, realitzador i dramaturg francès.

Després d'estudiar història i ciències polítiques, va escriure i realitzar “Musique de chambre”, un curtmetratge de ficció seleccionat i premiat en nombrosos festivals. Entre els anys 1996 i 2001, va formar part de Canal+.

Filmografia: Alexandre de La Patellière i Mathieu Delaporte

2012 El nombre

Premis

2012: 2 Premis Cèsar: Millor actor secundari (Tonquedec) i actriu secundària (Benguigui)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.