El profesor

Auditori Miquel Pont
Títol original
Detachment
Durada
97min.
Any
2011
País
Estats Units

Henry Bathes, és un professor que posseeix un autèntic do per conectar amb els alumnes. Però Henry prefereix ignorar el seu talent. Al treballar com a substitut mai roman suficient temps en un institut com per mantenir una relació afectiva amb els alumnes. Però arriba en un Institut on una frustrada administració ha aconseguit tornar apàtics als alumnes. Henry no tardarà a convertir-se en un exemple a seguir pels adolescents.

Director
Que diu el director

Va néixer a Londres, Regne Unit al 1952. Ha fet diversos vídeos musicals que han guanyat premis Grammy . El seu debut al cinema va ser amb “American History X” (1998), un drama sobre el racisme protagonitzat per Edward Norton i Edward Furlong. Norton va ser nominat més endavant a l’Òscar com a millor actor. “Lake of Fire” (2006), la seva segona pel·lícula, és un documental sobre el debat de l’avortament als Estats Units. Detachment (2011) és un drama desolador sobre la decadència del sistema educatiu a les escoles de secundària.

Kaye és també pintor i va participar a l’exposició YBA de Londres d’Art contemporani. També ha dirigit 2 videos musicals de The Hours. Kaye va fotografiar a Damien Hirst amb una càmera Phanton Photosonic, va ser la primera vegada que usava aquesta càmera. De fet va inventar els usos múltiples de la càmera de 35mm Photosonic al 1988.

Kaye té un llibre de la seva obra d’art anomenat “Epicomedy” publicat per Phaidon Press. També és compositor i cantant i està treballant un àlbum amb el llegendari Geoff Emerick (enginyer de gravació dels àlbums dels Beatles).

 

Filmografia
2011 El profesor (Detachment)
2009 Black Water Transit
2006 Lake of Fire (Lago de fuego)
1998 American History X

Crítiques

"Kaye tiene un enorme talento. Y 'Detachment' lo demuestra, incluso con la sobrecarga de trucos que nos sacan de la historia (...) Incluso con Brody en el corazón de la tormenta, 'Detachment' te llega. Golpea duro (...)”. (Peter Travers: Rolling Stone)

"Una angustiosa descripción del sistema educativo americano con una soberbia interpretación de Adrien Brody". (Frank Scheck: The Hollywood Reporter)

Premis

2011: Premi critica internacional i Premi Revelació al Festival Cinema de Deauville
2011: Premi del Públic com a Millor pel·lícula al Festival Internacional de Cinema de Sao Paulo
2011: Premi a la Millor Contribució Artística al Festival de Cinema de Tòquio
2011: premi d’honor Maverick com a director al Festival de Cinema de Woodstock

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.