El que la Walaa vol

Auditori Miquel Pont
Títol original
What Walaa Wants
Durada
86min.
Any
2018
País
Canadà, Dinamarca

V:O Àrab subtitulada en català

La Walaa és una noia adolescent que viu al camp de refugiats de Balata, a la ciutat de Nablus (Palestina). És valenta i obstinada, i ha decidit entrar a les forces de l’Autoritat Nacional Palestina. Les proves per entrar al cos policial són molt dures, però si ho aconsegueix, es convertirà en una de les poques dones policies que hi ha Cisjordània. Encara és jove i immadura, però la resignació no forma part del seu vocabulari.

La vida de la Walaa està marcada per l’instint de supervivència i la superació de grans obstacles. Després de 8 anys la seva mare torna de la presó, condemnada per haver ajudat a un terrorista suïcida. El seu germà petit pretén imitar els seus ídols en la lluita de carrer. Tot això suposa un niu de contradiccions pels plans de futur de la Walaa.

Una pel·lícula que ens apropa a la vida d’una noia des dels 15 fins als 21 anys que, disposada a arribar fins al final, s’atreveix a qüestionar allò establert i a posar en dubte les estructures que l’envolten. Amb tot això, podrà finalment complir el seu somni què és convertir-se en policia?

Director
Que diu el director

Christy Garland ha dirigit curtmetratges de ficció i documentals premiats i aclamats per la crítica. Resident a Toronto, sovint treballa amb coproduccions dels països nòrdics. Amb distribució per tot el món, les pel·lícules de Garland ofereixen un fort component dramàtic, de caràcter punyent i transformador amb temàtiques universals. The Bastard Sings The Sweetest Song (2012, Hot Docs, Sheffield) va obtenir excel·lents crítiques en la seva estrena internacional. La seva última pel·lícula, Cheer Up (2016, HotDocs, DOC NYC) va ser considerada per la revista Vice com “un retrat colpidor del que significa ser dona i jove en l’actualitat”.

Premis

Nominació a Millor Documental “Glashütte Original”, Berlinale - Alemanya, 2018

Premi Especial de Jurat a Millor Documental canadenc, Hot Docs - Canadà, 2018.

Premi Margaret Mead Filmmaker, Margaret Mead Film Festival - Estats Units, 2018.

Nominació a Millor Pel·lícula, Millor Fotografia i Millor Edició, Canadian Film Awards – Canadà, 2019.

Edinburgh Film Festival - Escòcia, 2018.

Cork International Film Festival – Irlanda, 2018.

Sofia International Film Festival – Bulgària, 2019.

DocsBarcelona – Espanya, 2019

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.