El silencio del topo

Auditori Miquel Pont
Títol original
El silencio del topo
Durada
91min.
Any
2021
País
Guatemala

La memorable història del Schindler de Guatemala. A finals dels anys 70, el periodista Elías Barahona, àlies El Topo, es va infiltrar en el govern militar com a cap de premsa del ministre de l’Interior. Barahona es jugava la vida a diari per salvar desenes de dissidents del règim. El 2014, El Topo decideix trencar amb dècades de silenci per declarar en un judici d’estat. La cineasta Anais Taracena l’acompanya amb la seva càmera. Poques setmanes després de declarar, Barahona mor. Taracena dona veu a l’oblit i segueix les passes de El Topo per recuperar la memòria silenciada de Guatemala.

Director
Que diu el director

Anaïs Taracena, directora i productora de documentals amb màster en Ciències Polítiques. Ha dirigit diferents curtmetratges que s’han projectat a festivals internacionals de cinema, universitats i comunitats. A Guatemala treballa com a realitzadora audiovisual amb organitzacions que defensen els drets humans i com a gestora cultural. Al 2019 participa a la Berlinale talents i el IDFA Academy School com a directora emergent. El Silencio del topo, el seu primer llargmetratge documental, es va estrenar en competencia internacional del Festival Hot Docs 2021, va guanyar el Tim Hetherington Award a Shefield Doc/Fest 2021. Va participar en més de 20 festivals de cinema arreu del món.

VOE

 

Compra les teves entrades aquí

Crítiques

“La història principal és interessant i el mateix es pot dir de les històries adjacents sobre la conversa del cinema i com Guatemalaha sobreviscut en aquests àmbit (…)” Paolo Kagaoan In the Seats

Premis

2021 Hot Docs International Documentary Film Festival Canadà

2021 Sheffield Doc/Fest Regne Unit

2021 Truth Dox Competition (Dokufest) Kosovo,

2021 Festival Internacional de Cine de Guadalajara Mèxic

2021 Festival de Cine de Málaga Espanya

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.