El triángulo de la tristeza

Auditori Miquel Pont
Títol original
Triangle of Sadness
Durada
149min.
Any
2022
País
Suècia

Després de la Setmana de la moda, Carl i Yaya, una parella de models i influenciadors, són convidats a un iot en un creuer de luxe. Mentre la tripulació brinda totes les atencions necessàries als rics convidats, el capità es nega a sortir de la seva cabina, malgrat l'arribada imminent del cèlebre sopar de gala. Els esdeveniments prendran un gir inesperat i l'equilibri de poders s'invertirà.

 

VOSE

 

Qualificació: no recomanada per a menors de 12 anys

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Ruben Östlund és un director de cinema suec nascut el 13 de febrer de 1974. S’inicia al món de l’audiovisual realitzant filmacions d’esports de neu que més tard li serveixen per accedir a l’Escola de Cinema de la Universitat de Göteborg, Östlund, on es gradua el 2001.

La seva primera pel·lícula de llargmetratge, Involuntario (2008), va ser una obra polèmica que explora temes com l'alcoholisme i la violència en la societat sueca. Fuerza mayor (2014) obté elogis internacionals per la seva representació de la masculinitat i les relacions de parella en crisi i guanya el Premi del Jurat a Canes.

Però és la pel·lícula The Square (2017) la que atorga a Östlund el reconeixement internacional. Aquesta pel·lícula, satírica i provocadora, explora les relacions socials i les normes morals en la societat contemporània. Premiada amb la Palma d'Or en el Festival de Canes, aconsegueix també la nominació als Oscar en la categoria de millor pel·lícula internacional, entre d’altres guardons.

 

La seva pel·lícula més recent, El triángulo de la tristeza (2022), va un pas més enllà pel que fa a reconeixement i continua explorant temes socials i polítics. Amb ella, el director guanya la segona Palma d’Or de la seva trajectòria i se situa amb tres nominacions a la pròxima edició dels premis Oscar. 

 
Filmografia

 

2022 El triángulo de la tristeza

2017 The Square 

2014 Fuerza mayor

2011 Play

2008 Involuntario

2004 The Guitar Mongoloid (Gitarrmongo)

 

Crítiques

"Una mordaç sàtira sobre el culte als diners i el naufragi de l'insostenible sistema de classes del món actual. Amb sobrada intel·ligència i gràcia, Östlund s'atreveix a xipollejar en tota mena de tolls (...) La pel·lícula està plagada de troballes."
Elsa Fernández-Santos: Diari El País

"Una salvatge i divertidíssima sàtira sobre els influenciadors i la lluita de classes (...) Escatològica, subratllada, però tremendament divertida i efectiva, es fica en tots els tolls de les actuals guerres culturals."
Pepa Blanes: Cadena SER

Premis

Premis (2022):
Premis Oscar: Nominada a millor pel·lícula, direcció i guió original
Festival de Cannes: Palma d'Or (millor pel·lícula)
Premis BAFTA: 3 nominacions, incloent millor guió i actriu secundària (De Leon)
Globus d'Or: Nominada a millor pel·lícula comèdia i actriu secundària (De Leon)
Premis del Cinema Europeu: Millor pel·lícula, millor direcció, millor actor (Zlatko Burić) i millor guió

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.