El vendedor de tabaco

Auditori Miquel Pont
Títol original
Der Trafikant
Durada
117min.
Any
2018
País
Austria/Alemania

Versió original subtitulada en castellà.

El Franz és un jove que arriba a Viena, 1937, durant la unió d’Àustria i l’Alemanya nazi, per treballar en un estanc. Allà coneix un dels seus clients més especials, Sigmund Freud. A poc a poc, forgen una particular amistat en la qual el jove escolta els savis consells del famós psicoanalista.

 

Pel·lícula NO recomanada per a menors de 12 anys.

Tràiler No recomanat per a menors de 12 anys.

Director
Que diu el director

Nikolaus Leytner va néixer el 26 de octubre de 1957 en Graz. Va estudiar a la Universidad de Música i Arts Escèniques de Viena , Departament de Cine i Televisió, dirigida per Alfons Stummer i Axel Corti i guió de Harald Zusanek .
Desde 1984 treballa com autor i director independent a Viena. Al 1989 va cofundar la productora de cine austríaca Allegro Film . Al 2000 va realitzar Die Nervensäge en el Theater in der Josefstadt a Viena.

Al 2009, Nikolaus Leytner va fundar la Academia de Cine d’Àustria conjuntament amb d’altres cineastes austríacs .

Crítiques

 "Reflexa amb encert la vida quotidiana d’una ciutat en la que l’antisemitisme i la violència germinen dia a dia. I sap expressar-ho sense subratllats (…) fon amb perícia la historia individual i la col·lectiva (…)" 

Miguel Ángel Palomo: FilmAffinity.

"No es una pel·lícula sobre el Nazisme corrent. (...) Leytner combina a la perfecció el clima de tensió en una Àustria on l’antisemitisme  i la violència creixen dia a dia, amb la narrativa coming-of-age (…)" 

Janire Zurbano (Cinemanía)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.