El viatge de la Marta (Staff Only)

Auditori Miquel Pont
Títol original
El viaje de Marta (Staff Only)
Durada
83min.
Any
2019
País
Catalunya - España

VO en català

La Marta, de 17 anys, va de vacances a un ressort a l’Àfrica amb el seu pare i el seu germà petit. S’avorreix i prefereix passar més temps amb els joves que treballen a l’hotel que amb la seva pròpia família. Aquestes noves amistats tensaran la relació amb el seu pare i obligaran la família a parlar i mirar de comprendre’s.

 

El viatge es convertirà per a tots en una experiència molt més rica del que podien arribar a imaginar.

Director
Que diu el director

Neus Ballús és directora i guionista de cinema i productora audiovisual. Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra.

El 2011 va ser seleccionada per participar en el Talent Campus de la Berlinale. És cofundadora, amb Pau Subirós, de la productora El Kinògraf. El seu primer llargmetratge fou La PlagaEl maig de 2018, Neus Ballús acabà el rodatge del seu primer film de ficció Staff Only. La pel·lícula es rodà durant sis setmanes al Senegal amb la producció associada de Televisió de Catalunya. Staff Only s'estrenà a la Berlinale en la secció Panorama, i aprofundeix en les relacions i diferències socials.

Crítiques

"Persevera en la idea de la necesidad de la mirada para conocer y comprender otras existencias (…) La joven Marta pelea contra un choque generacional y también se explora a sí misma: el aprendizaje interior crece desde lo que capta la mirada volcada hacia el exterior (…) El cine de Ballús no es un cine de evidencias, sino de exploraciones (…) " 

Miguel Ángel Palomo: FilmAffinity 

"Un relato de apariencia sencilla e interior complejo (...) Ballús lo filma con naturalidad, cámara ágil (...) y una dirección de intérpretes en registros naturalistas que simplemente parecen cosidos a sus personajes." 

Javier Ocaña: Diario El País 

Premis

2019: Festival de Málaga: Secció oficial

2019: Premis Gaudí: Nominada a millor pel·lícula, direcció i actor (Sergi López)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.