Els tomàquets escolten Wagner

Auditori Miquel Pont
Títol original
When tomatous met Wagner
Durada
72min.
Any
2019
País
Grècia

V.O. grec, francès i anglès, subtitulada en català.

Dos enginyosos cosins, amb l’ajuda del saber de les àvies i la il·lusió dels habitants d’un isolat poble de Grècia, aconsegueixen aixecar els ànims i l’economia de l’indret exportant petits pots amb tomàquets orgànics i conserves amb un mètode poc ortodox… Una història entranyable sobre el poder de les relacions humanes.

Els dos protagonistes han descobert el secret perquè els tomàquets tinguin més bon gust: Wagner. Desafiant l’agricultura industrial i cultivant tomàquets orgànics amb llavors centenàries, venen tomàquets sensibles a la música per tot el món. La tornada dels dos cosins i l’èxit inesperat, han agafat per sorpresa a tot un poble, que gràcies als tomàquets, ha vist com s’esvaïa la crisi que fa una anys va colpejar Grècia i aquest lloc en particular. Una lliçó de com reinventar-se en temps de crisi.

Que diu el director

Marianna Economou va estudiar Antropologia, Fotoperiodisme i Producció Cinematogràfica a Londres. Des de l'any 2000, ha dirigit i produït sèries documentals i pel·lícules independents de producció grega i coproduccions amb televisions europees com la BBC, ARTE i YLE. Ha rebut premis per The School, My Place in the Dance, Please Listen to Me, Bells, Threads and Miracles, Twelve Neighbours, Food for Love i The Longest Run, la qual va ser nominada pels Premis Europeus de Cinema el 2016. The Longest Run també va guanyar el premi VER.DI al Dok Leipzig.

Premis

Premi Fipresci a Millor Pel·lícula Grega, Thessaloniki International Film Festival – Grècia, 2019

Berlinale - Alemanya, 2019

Visions du Réel Film Festival – Suïssa, 2019

Dok.Fest Munich – Alemanya, 2019

CinéDOC Tbilisi – Geòrgia, 2019

Docaviv – Israel, 2019

Sydney IFF – Austràlia, 2019

Sarajevo IFF – Bòsnia, 2019

DocsBarcelona – Espanya, 2019

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.