Escocia

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Escocia
Durada
60min.
Any
2014
País
Espanya

VOE

Una de les aficions de la Montse és veure enlairar i aterrar avions des dels miradors propers a l'aeroport de El Prat a Barcelona. Mentrestant, somia que viatja en un d'ells amb destinació a Escòcia, país que vol visitar abans de morir. Però la seva il·lusió s'estavella amb la realitat. La Montse té càncer renal amb metàstasi. El seu diagnòstic no és esperançador.

La Montse viu cada instant com si fos l'últim, i gestiona la seva malaltia redescobrint la vida. Les reunions al bar amb les amigues, la cita setmanal a la perruqueria, els trencaclosques que completa sense descans, la seva visita a l'hospital perquè li administrin la quimioteràpia, o els seus continus passejos pel parc de vora a casa seva, formen part de la rutina en la seva lluita contra el càncer.

Malgrat el seu optimisme, té por. Les seves reflexions i el seu món interior els recull en un diari explicat a través de càmera domèstica, on revela els seus secrets més ben guardats, i apila consells per a les persones dels seu entorn.

Director
Que diu el director

Jorge Peña és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat SEK de Segòvia, completa els seus estudis a l'Escola de Cinema i Televisió de San Antonio de los Baños a Cuba amb una especialització en guió, i a la Universitat Autònoma de Barcelona cursant el Màster de Documental Creatiu. El seu treball en l'audiovisual es desenvolupa en televisió, on escriu guions i formats televisius, i dirigeix tot tipus d'espais per a diferents cadenes (TVE, TV3, Canal Sur, BTV, Localia TV, ...). També ha realitzat peces audiovisuals per a marques i institucions (Red Bull, La Caixa, Unicaja, El Corte Inglés, Junta d'Andalusia, Ajuntament de Màlaga, ...). El seu treball com autor s'ha desenvolupat principalment en el camp del documental, participant i sent premiat en diversos festivals i concursos.

Filmografia:

Escocia (Documental). 60′. 2013.

Viaje de un hombre solo (Documental). 28’. 2013.

Autoretrato desnudo (Documental). 5’. 2011.

Cuando seas padre comerás huevos (Documental). 28’. 2011.

El poeta sin tiempo (Documental). 70’. 2009.

En las calles sin nombre (Documental). 60’. 2009.

Andar por el Aire (Documental). 28′. 2008.

Referències
http://www.filmaffinity.com/
Premis

2014 Festival de Málaga: nominada a Millor documental

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.