Especiales

Auditori Miquel Pont
Títol original
Hors normes
Durada
114min.
Any
2019
País
França

 

Amb la participació de SUMA Castellar

Preestrena

 

Bruno i Malik són dos amics que durant vint anys han viscut en un món diferent: el dels infant i adolescents autistes. A càrrec de dues organitzacions sense ànim de lucre, formen a joves perquè siguin cuidadors de casos d'autisme sever. D'aquesta manera creen una associació excepcional, fora dels entorns tradicionals. La història es basa en fets reals.

Que diu el director

El tàndem de guionistes i directors format per Éric Toledano (París, 1971) i Olivier Nakache (Suresnes, França, 1973) ja havia destacat en el camp del curtmetratge, especialment amb el seu segon treball, Les petits souliers (1999), que va obtenir el Premi del Públic al Festival de Cinema de París. Posteriorment Toledano i Nakache van dirigir els llargmetratges Je préfère qu'on reste amis (2005), Nos jours heureux (2006) i Tellement proches (2009). Van clausurar, fora de competició, el Festival de San Sebastián amb Intocable (2011), que va obtenir un gran èxit internacional, i, tres anys després, amb Samba (2014). El 2017 van competir per la Concha d’Or amb Le sens de la fête (C'est la vie).

Crítiques

"Potent i molt aconseguida (...) Especiales és una pel·lícula atípica que neix tant del cor com de la realitat".
Fionnuala Halligan: Screendaily

"Commovedora, poderosa i emocionant (...) Una pel·lícula fascinant i molt personal de Toledano, ja que un dels membres de la seva família és autista".
Kaleem Aftab: Cineuropa
 

Premis

Premi del Públic al Festival de San Sebastián

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.