Estem voltats de pocavergonyes

Auditori Miquel Pont
Durada
60min.
Any
2019
País
Catalunya - Espanya

 

Amb l’assistència de la directora, Clara Soley, el realitzador, Rafel Uyà i el productor executiu, Anton Carbonell

La Colla de Sabadell estava formada per un grup d’amics, artistes i intel·lectuals que s’havien aplegat a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell i que l’any 1919 es van constituir com a grup. Els escriptors Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols seran els més actius de la Colla, encara que també hi van col·laborar, entre altres, el pintor Antoni Vila Arrufat i el filòsof Miquel Carreras. Amb el temps, la Colla va esdevenir un revulsiu dins el panorama cultural català, practicant un humor absurd, corrosiu i provocador i, alhora, un activisme cultural modern i cosmopolita. 

El documental Estem voltats de pocavergonyes, impulsat pel Col·lectiu Pere Quart, vol fer un recorregut per la trajectòria de la Colla de Sabadell per comprendre a ulls d’ara el significat de tota aquella activitat i resseguir el seu esforç per modernitzar la societat i la cultura, posant-la en sintonia amb els corrents europeus.
 

Director
Que diu el director

 

La directora: Clara Soley i Manuel (Sabadell, 1967)

És professora de llengua i literatura catalana i escriptora. Es va llicenciar en Filologia Catalana per la UAB el 1989, on va cursar el Màster d'Escriptura per a Cinema i Televisió a la Facultat de Periodisme (1993-1995). Ha publicat diversos llibres de narrativa, ha fet diversos cursos teatrals i ha participat en projectes teatrals amateurs. Actualment treballa com a assessora en llengua, cohesió social i interculturalitat per al Departament d’Educació.
 

El realitzador: Rafel Uyà Puigmartí (Sabadell, 1955)

Operador de càmera, realitzador audiovisual i professor associat a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Ha col·laborat com a càmera freelance en informatius i sèries documentals a TV3 i RTVE. I ha realitzat diversos vídeos institucionals i videoclips. Recentment, ha participat com a realitzador i/o operador de càmera al documental Makanisi per a Gran Angular de RTVE, entre d’altres.

 

El productor executiu: Anton Carbonell Ferrando (Reus, 1955)

Llicenciat en Filologia Catalana (UB). Catedràtic d’ensenyament secundari de Llengua catalana i Literatura (1980). Autor d’edicions del teatre català (Àngel Guimerà, Manuel de Pedrolo, Josep M. Benet i Jornet), de llibres de text i d’una antologia de textos del teatre universal. Actualment és president del Col·lectiu Pere Quart i de l’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.