Estiu 1993

Auditori Miquel Pont
Títol original
Estiu 1993
Durada
94min.
Any
2017
País
Catalunya
Pel·lícula inclosa en la programació del Correllengua 2017 de Castellar del Vallès. Una de les revelacions de la temporada, millor òpera prima al Festival de Berlín 2017 i Biznaga d’Or al Festival de Màlaga. Pel·lícula seleccionada per representar Espanya en els Oscars del 2018. Frida, una nena de sis anys, afronta el seu primer estiu amb la seva nova família adoptiva després de la mort de la seva mare. Lluny del seu entorn proper, en ple camp, la nena haurà d’adaptar-se a la seva nova vida. Versió original en català.
Director
Que diu el director

Carla Simón i Pipó (Barcelona, 1986) és una directora i guionista de cinema. Amb 31 anys, quan havia fet només cinc treballs com a directora i quatre treballs com a guionista, el seu primer llargmetratge, Estiu 1993, va esdevenir un fenomen a nivell nacional i internacional que la va llançar a la fama. Va rebre nombrosos premis i nominacions, a la Berlinale (premis a millor opera prima i Gran Premi de la secció Generation Kplus), al festival de Màlaga de cinema espanyol (Premi Dunia Ayaso i Biznaga de Oro), al festival internacional de cinema d'Istanbul (Premi especial del jurat) o al festival internacional de cinema independent de Buenos Aires (millor direcció).

Crítiques

    Jordi Costa (El País): "No és un prometedor debut, sinó una de les pel·lícules espanyoles més impressionants en el que va d'any, destil·lació d'unes reminiscències d'infància assimilades a través d'una virtuosa representació".

    Beatriz Martínez (Fotogramas): 'Estiu 1993' és un autèntic prodigi de delicadesa expressiva recorregut per una sensibilitat tan lluminosa com cruel que desarma i atrapa, encongeix per dins. És una pel·lícula meravellosa ".

    Sergi Sánchez (Fotogramas): "És mèrit de la sensibilitat de Simó, i del seu extraordinari treball amb els actors (...), que un film sobre la presa de consciència de la mort sigui tan vital, tan lluminós".

    Andrea G. Bermejo (Cinemanía): "Una recreació subtil, honesta (...) 'Cria cuervos' i 'El espíritu de la colmena' ja tenen una digna successora".

    Nando Salvà (El Periódico): "Retrata amb hipnòtica capacitat d'observació (...) una pel·lícula plena de sensibilitat i bellesa".

    Quim Casas (El Periódico): El resultat és brillant, lluminós: (...) Laia Artigas, resumeix en la seva mirada l'exploració que la realitzadora fa amb la càmera sobre el seu propi aprenentatge emocional ".

    Luis Martínez (El Mundo): "Enlluernadora (...) una de les primeres pel·lícules més belles, precises i perfectes imaginables".

    Oti Rodríguez Marchante (ABC): "Una pel·lícula incòmoda (...) magistralment tova per la delicada observació i el subtil plomatge de la mirada de la directora, Carla Simón, que en la seva primera pel·lícula desborda precisió i emoció".

Premis
  • Festival de Berlín 2017: Millor òpera prima, Gran Premio del Jur. Int. (Secc. Gen. KPlus)
  • Festival de Málaga 2017: Biznaga de oro, Premio Feroz de la crítica

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.