Of Fathers and Sons

Auditori Miquel Pont
Títol original
Of Fathers and Sons
Durada
98min.
Any
2017
País
Alemanya, Liban, Qatar, Siria

El director de Return to Homs, torna a la seva terra per viure dos anys amb la família d’Abu Osama, membre d’Al-Queada a Síria. Allà serà testimoni de com els seus fills son entrenats, des de ben petits, per convertir-se en soldats de la Jihad. Descobrim des de dins què significa créixer amb un pare jihadista.

Els seus dos fills, Osama i Ayman, adoren i admiren al seu pare i obeeixen les seves paraules, però mentre Osama sembla seguir el camí de la Jihad, Ayman vol tornar a l’escola… Després de guanyar el Premi del Gran Jurat de World Cinema a Sundance, Talal Derki ens sedueix amb una història que, a través del dia a dia dels dos nens, ens permet comprendre la complexitat i la tragèdia del conflicte que viu Síria actualment.

Director
Que diu el director

Talal Derki va néixer a Damasc i viu a Berlín des de 2014. Va estudiar direcció de cinema a Atenes i va treballar com a ajudant de direcció de llargmetratges per a nombroses produccions. També va ser director de diversos programes de la televisió àrab entre el 2009 i el 2011. A més, va treballar com a operador de càmera independent per a la CNN i Thomson & Reuters. Els seus curtmetratges i llargmetratges han estat premiats en nombrosos festivals d’arreu del món. El seu documental Return to Homs (DocsBarcelona 2014) va obtenir el Premi a la Millor Pel·lícula al festival i també va guanyar el Premi del Gran Jurat de World Cinema a Sundance el 2014. Aquell mateix any, també va ser membre del jurat internacional d’IDFA.

Crítiques

Guy Lodge (Variety): "Un estudi intrèpid i esgarrifós de la radicalització gihadista (...) Barreja hàbilment sensacionalisme i intimitat domèstica i és veritablement revelador en el seu retrat del fervor islamista heretat."

Allan Hunter (Screendaily): "Un retrat de la vida familiar a Síria que és tan esgarrifós com revelador (...) El toc lleuger que Derki dóna al material es manté consistent segons els successos es van tornant foscos".

Neil Young (The Hollywood Reporter): "Explora amb profunditat els valors familiars dels jihadistes (...) Òbviament, 'Of Fathers and Sons' és interessant des d'un punt de vista actual i antropològic"

Premis

Sundance Filmfestival, EUA, 2017. Premi World Cinema Grand Jury Prize Documentary

IDFA, Països Baixos, 2017Zagrebdox, Croàcia, 2017

CPH:DOX, Dinamarca, 2017

Visions du Reel, Suïssa, 2017

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.