Formentera Lady

Auditori Miquel Pont
Títol original
Formentera Lady
Durada
85min.
Any
2018
País
Espanya

Samuel va arribar a la Formentera hippie dels anys 70 i encara hi viu. Viu sense llum i toca el banjo en un tuguri. Un dia rep la visita, després de molts anys, de la seva filla Anna i del seu nét Marc. Anna, desocupada des de fa temps, diu que ha hagut d’acceptar un treball a França i es veu obligada a deixar el seu fill amb en Samuel.

Director
Que diu el director

Pau Durà va néixer a Alcoi (Alacant) l’any 1972 és un actor y director espanyol de cine, teatre i televisió. Es va diplomar en interpretació a l’escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut de Teatre de Barcelona.

Ha treballat d’actor en diferents sèries com la tercera temporada de la sèrie 7 vidas, Plats bruts, Crematorio, el Príncipe, Merlí entre d’altres.

Al 2014 dirigeix l’obra de teatre Un aire de família. Aquest mateix any co-dirigeix l’obra de teatre Ulisses in Berlin.

Filmografia :

2018: Formentera Lady (director i guionista)

2015 El Cerdo (director i guionista del curt)

2013 El hambre (director del curt)

2012 Tocant el mar (director i guionista, film a TV)

2011 L'audífon (director del curt)

2009 Praeludium (director del curt)

Crítiques

"Durà se les arregla per construir des de les coses que té més a mà, sense nostàlgies impostades ni afectació, el retrat elegant i serè de la derrota ide la responsabilitat. (...) un immens, meticulós i perfecte Sacristán (…)”

Luis Martínez: Diario El Mundo.

"Té l’ànima del què fa mig segle s’anomenava un western crepuscular (...) Tant l’illa de Formentera com Sacristán saben com seduir a la càmera més enllà de la historia (…)”

Oti Rodríguez Marchante: Diario ABC.

"Pau Durà evita el melodrama en la seva primera pel·lícula com a director, una subtil i intel·ligent pel·lícula sobre la responsabilitat."

Olga Pereda: Diario El Periódico.

"Un bonic relat crepuscular impregnat de calidesa i nostàlgia (...) fantàstic treball (...) amb un José Sacristán que torna a oferir un altre dels grans treballs interpretatius de la seva carrera. (…)”.

Beatriz Martínez: Diario El Periódico

"La naturalitat amb la que conviuen llengües i matisos de les actuacions deriva en una emotivitat serena, perfecta per que el film desemboqui en l’autèntic hipisme del segle XXI: la alteritat. (…)”.

Carlos Marañón: Cinemanía

"Durà borda una proposta suggestiva, interessant pel què té de continguda mirada a un món ja desaparegut (...) Una comèdia intel·ligent, amb tocs sàviament dramàtics, però no lacrimògens (…)"

Mirito Torreiro: Fotogramas.

"Un drama discret, efectiu i commovedor (...) Un dels debuts del cine espanyol més notable de l’any."

Jonathan Holland: The Hollywood Reporter

Premis

2018: Festival de Málaga: Secció oficial Llargmetratges a concurs.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.