Gloria mundi

Auditori Miquel Pont
Durada
107min.
Any
2019
País
França

VOSE

Daniel acaba de sortir de la presó i decideix tornar a Marsella quan s'assabenta que Mathilda, la seva filla, acaba de donar a llum la petita Gloria. En conèixer la nena, Daniel descobreix una família que lluita amb totes les seves forces per no enfonsar-se. Nicolas, parella de la Mathilda, és un xofer que està esgotat físicament i mentalment, mentre que Mathilda tracta de fer tot el que pot en el seu període de prova com a venedora. Una nit, uns taxistes ataquen Nicolas amb l'objectiu de desfer-se de la competència.

Que diu el director

Robert Guédiguian va néixer el 3 de desembre de 1953 a Marsella en un barri comunista. L’entorn que viu de petit i adolescent el marca tant que es veu reflectit a les seves pel·lícules. Estudia a la Universitat de París als anys 70. Al seu cinema s’hi veuen retratats els oprimits, els dèbils i els pobres. El seu estil cinematogràfic retrata la problemàtica social que s’amaga darrere de la construcció d’Europa, entesa com un projecte econòmic exclusivament. L’èxit li arriba al 1997 amb Marius et Jeannette, on explica la història d’amor entre pobres amb gran tendresa però sense ironia. Amb Ataque! (2000) navega per les aigües de la comèdia amb l’objectiu de posar en dubte “la bondat” d’un sistema econòmic que es basa en el procés de globalització. La ciudad está tranquila (2001) abandona la comèdia per entrar en el drama descarnat sense concessions. La pel·lícula il·lustra el problema de les drogues en les societats occidentals. 

Crítiques

"Una visió sincera i gentilment mordaç sobre l'economia 'gig' i la divisió generacional (...) L'obra de Guédiguian es bressola entre els ritmes més tranquils del naturalisme clàssic".
Jessica Kiang: Revista Variety

"Una de les obres més compactes de Guédiguian. (...) durant 100 minuts podem veure gent com la del nostre barri a la mateixa altura que los Vengadores”. 
Daniel De Partearroyo: Revista Cinemanía
 

Premis

Premi a la millor actriu al Festival de Venècia (Ariane Ascaride)
 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.