Hive (Colmena)

Auditori Miquel Pont
Títol original
Hive
Durada
84min.
Any
2021
País
Kosovo

En un poble molt unit de Kosovo, les famílies lluiten per arribar a final de mes, ansioses per rebre notícies dels marits, pares i fills que van anar a la guerra. Quan les abelles de Fahrije deixen de produir mel, decideix treure's el permís de conduir i s'aventura a la ciutat per a vendre ajvar casolà en una botiga de comestibles local. La seva ingenuïtat i ambició posen a prova els habitants d'un poble conservador per naturalesa en el qual continuen vigents les nocions patriarcals i tradicionals de la societat. Per poder sobreviure ha de superar els insults i els atacs físics que tracten d'impedir per tots els mitjans que la dona pugui valer-se per si mateixa.

VOSE

No recomanada per a menors de 16 anys

 

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Blerta Basholli va néixer l'any 1983 a Kosovo, on ha escrit i dirigit curtmetratges i documentals mentre estudiava i posteriorment ha treballat amb productores cinematogràfiques locals. Amb el desig de fer pel·lícules, també va treballar en moltes altres feines, com ara treballs d'assistent administrativa, gestió de projectes humanitaris, màrqueting, etc. Blerta es va formar en direcció de cinema a Kosovo, a l’Acadèmia d'Arts de Prishtina i a la MFA de Cinema i TV de Nova York.

 

Crítiques

"Una obra molt directa (...) Hi ha alguns moments, especialment en la tenaç interpretació de Gashi, que connecten amb un cru poder emocional". Jessica Kiang: Variety

"Una anàlisi molt exacta sobre Kosovo (...) Basholli conserva un sentit d'intimitat que deliberadament amaga la importància dels assoliments de la seva protagonista". Richard Whittaker: Austin Chronicle

Premis

 

Premis (2021):
Festival de Sundance: Premi del Jurat - Millor pel·lícula (World Cinema), Premi del Públic - Drama (World Cinema) i Millor direcció - Drama (World Cinema)

Festival de Valladolid - Seminci: Millor actriu (Yllka Gashi)

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.