The Hunt

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Jagten
Durada
111min.
Any
2012
País
Dinamarca
Després d’un divorci difícil, Lucas ha trobat una nova companya, un treball i la relació amb el seu fill va millorant. Però inesperadament un comentari innocent, una mentida fortuïta es propaga per tot el poble.
Que diu el director

Thomas Vinterberg Va néixer a Copenhaguen, Dinamarca el 19 de maig de 1969. Director de cinema co-fundador del moviment cinematogràfic Dogma 95.

Va acabar els estudis a l’Escola Nacional de Cinema de Dinamarca al 1993 amb el seu curtmetratge de graduació “Sidste Omgang” (Last Round), guanyant el premi al jurat i productors en el Festival Internacional de Cinema d’Estudiants de Munich. També va guanyar el Primer premi en el Festival de Cinema de Tel Aviv.

Al 1994 va dirigir el curtmetratge de ficció “The Boy Who Walked Backwards” (El chico que andaba hacia atrás), produïda per Birgitte Hald i guanyadora de nombrosos premis en festivals internacionals. Aquest mateix any va fer el seu primer drama televisiu emès per la cadena DRTV.

Al 1995 Vinterberg va fundar el moviment Dogma95 conjuntament amb Lars Von Trier, Kristian Levring i Søren Kragh-Jacobsen on es busca recuperar la puresa del cinema produint pel·lícules simples, sense modificacions en la post-producció, posant èmfasi en el desenvolupament dramàtic. Aquesta proposta es va plasmar en una dotzena de pel·lícules que varen tenir gran repercussió en el món del cinema.

Va debutar com a director de llargmetratge a “The Biggest Heroes” (Héroes) al 1996 on va ser molt ben rebuda a Dinamarca.

Al 1998 va dirigir ”Festen” (Celebración), la seva primera pel·lícula Dogma. Essent un èxit internacional, guanyadora del Premi Especial del Jurat del Festival Internacional de Cannes, nominada a Globus d’Or i Premis BAFTA. Aquell mateix any Lars Von Trier va dirigir “Los idiotas” convertint-se les dues pel·lícules en l’exponent de Dogma 95.

Al 2002 escriu i dirigeix “All about Love” (Todo por amor), una apoteòsica història d’amor i de ciència ficció estrenada un any després on s’allunya totalment dels postulats Dogma, protagonitzada per Joaquin Phoenix, Sean Penn i Clarie Danes. En aquesta pel·lícula Vinterberg intenta crear un paral·lelisme entre el caos del món i el caos que pateixen els personatges.

Al 2005 va dirigir “Dear Wendy” (Querida Wendy), escrita per Lars Von Trier. La pel·lícula és un atac contra la obsessió dels EEUU amb les armes de foc. Encara que va tenir adeptes i detractors, va ser un fracàs de taquillatge fins i tot a Dinamarca. La banda sonora utilitza algunes cançons del grup de pop- rock britànic “The Zombies”. Al 2008 va dirigir el vídeo musical de la cançó “The Day That never Comes”, el primer senzill del disc “Death Magnetic” del grup “Metallica”.

Al 2010 “Submarino” va ser nominada al Globus d’Or en el Festival Internacional de Cinema de Berlin.

El pròxim projecte de Vinterberg és una nova adaptació de la novel·la de Thomas Hardy, “Far From the Madding Crowd” (Lejos del mundanal ruido)

Filmografia :

2012 The Hunt (La caza)

2010 Submarino

2007 Cuando un hombre vuelve a casa

2005 Querida Wendy

2003 It’s All About Love (Todo por amor)

1998 Festen (Celebración)

1996 The Biggest Heroes (Héroes)

Crítiques

"Conocido por sus gélidos y violentos personajes, Mikkelsen impresiona aquí como un hombre de buen corazón que se encuentra atrapado en una situación más allá de su control" Boyd van Hoeij: Variety

"La mejor película de Thomas Vinterberg desde 'Festen' es un incómodo drama psicológico en torno a una angustiosa interpretación de Mads Mikkelsen" David Rooney: The Hollywood Reporter

"Inmensamente poderosa en su invocación del verdadero significado de la caridad cristiana y su simbolismo" Philip French: The Guardian

"Muy bien interpretado y duro como el acero, el drama social de Vinterberg no podría ser más oportuno ”David Hughes: Empire

"Una interpretación protagonista sobresaliente de Mads Mikkelsen (...) sostiene este inquietante drama con diferentes capas y matices de un hombre acusado falsamente de un hecho terrible “ Claudia Puig: USA Today

"Thomas Vinterberg (...) dirige con mesura, eso hace que la historia sea aún más estremecedora (...)

“Lou Lumenick: New York Post "Un duro y sobresaliente drama. (...) sabio reflejo de cómo la vida de un profesor de guardería se desmorona (...) Mikkelsen, soberbio intérprete que en 'The hunt' está de premio." Gregorio Belinchón: Diario El País

Referències
http://www.filmaffinity.com/ http://www.imdb.com/ http://wikipedia.org/
Premis

2012: Festival de Cannes: Millor actor (Mads Mikkelsen)

2012: Premis de Cinema Europeu: Millor guió

2012: Premis BAFTA: Nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa 

2012: Festival de Sevilla: Secció oficial llargmetratges a concurs

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.