Incendies

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Incendies
Durada
130min.
Any
2010
País
Canadà

Jeanne i Simon Marwan son dos bessons, la mare dels quals porta molt de temps sense parlar, i està a punt de morir. Abans de la tragèdia els dóna dos cartes que han de ser entregades a un pare al que creien mort i a un germà que del que desconeixien per complet la seva existència. Ambdós viatjaran al Líban per localitzar-los i trobar respostes a la seva existència. Basada en una obra de teatre de Wajdi Mouawad.

Director
Que diu el director

Va néixer el 3 d’Octubre de 1967 a Gentilly, Quebec. Director de cinema i escriptor. Els seus herois d’infància van ser els directors Ingmar Bergman i Stanley Kubrick.
Als 20 anys va guanyar un concurs a la Radio Canadà per la pel·lícula “Race Around the World” que el va desafiar a fer 20 curtmetratges en només set mesos. Tot seguit va fer alguns vídeos musicals .
Al 2000 va fer la pel·lícula “Maelström”, una història trista i commovedora, narrada per un peix que parla.
Al 2009 va presentar la pel·lícula “Polytechnique” la seva recreació poètica, evocadora de la massacre de Montreal al 1989. Aquesta pel·lícula va guanyar 9 premis Genie.
Ha estat guanyador 3 vegades del premi Genie al Millor director: per Maelström al 2001, Polytechnique al 2010 i Incendies al 2011.
La pel·lícula Incendies va ser presentada als premis de l’Acadèmia 83a. edició a la categoria de Millor pel·lícula de llengua estrangera i és considerada pel New York Times com una de les 10 millors pel·lícules del 2011.
Recentment Villeneuve ha estat escollit un dels 10 millors directors de cinema per Hollywood Variety mag.

Filmografia:
2010 Incendies
2009 Polytechnique
2008 Next Floor (curt)
2006 Ciento veinte segundos para ser elegido
2000 Maelström
1998 Un 32 août sur terre
1994 REW FFWD (curtmetratge documental)

Crítiques

"Esta es la película que debería haber ganado este año el Oscar en la categoría de película extranjera" (Joe Morgenstern: The Wall Street Journal)

"Su metraje es largo, pero no pesa (...) Es en el mejor sentido una película agobiante, dotada de atmósfera" (Carlos Boyero: Diario El País)

"Sobria, contundente, casi fría en ocasiones (...) espléndido trabajo del reparto completo" (Carmen L. Lobo: Diario La Razón)

"Es al mismo tiempo una metáfora y su reflejo. Villeneuve, elige una estructura narrativa muy eficaz para revelar el pasado de la historia que cuenta (...)" (E. Rodríguez Marchante: Diario ABC)

Premis

2010: Seminci: Millor guió, Premi del Públic, Premi de la Joventut
2010: Nominada a l’Òscar a la Millor pel·lícula de parla no anglesa
2010: Festival de Toronto: Millor pel·lícula canadenca
2011: Premis BAFTA: Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa
2011: Premis Cesar: Nominada a Millor pel·lícula estrangera

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.