K2. Tocant el cel

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
K2. Dotknac nieba
Durada
72min.
Any
2015
País
Alemanya, Polònia, Regne Unit

VO en anglès i polonès subtitulada en català 

L’estiu del 1986, 9 expedicions de tot el món es van trobar a la base del K2 per escalar la muntanya a través de la ruta d’ascens més complicada de totes, per la qual molt poques persones havien aconseguit fer el cim. 13 dels escaladors van perdre-hi la vida. Des de llavors, l’estiu del 1986 al K2 es coneix com “l’estiu negre”. 

El documental reuneix 4 dels fills d’aquests alpinistes morts per tornar-los a portar a la base del K2, el lloc on hi ha enterrats els seus pares o mares, des d’on intentaran entendre què els va portar a embrancar-se en una expedició tan perillosa, essent ells criatures, o fins i tot, en algun cas, tenint les dones embarassades. Com a persones adultes que ara són, tots intenten respondre a una pregunta: quin és el preu de la passió?

Director
Que diu el director
Eliza Kubarska és documentalista i alpinista. Entre les seves obres destaquen les multipremiades What happened on Pam Island, rodada a Groenlàndia, i Walking Under Water, sobre la tribu Badjao, una comunitat nòmada en perill d’extinció que viu a les aigües del sud-est asiàtic, que va guanyar una Menció Especial del Jurat al prestigiós festival canadenc Hot Docs.
Referències
http://www.eldocumentaldelmes.com/new/doc/k2-tocant-el-cel/
Premis

2015: Festival del Film Locarno (Itàlia) – Secció oficial

2015: Krakow Film Festival (Polònia) – Secció oficial

2015: BANFF Mountain Film Festival (Canadà) – Millor Pel·lícula.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.