Kiki, el amor se hace

Auditori Miquel Pont
Títol original
Kiki, el amor se hace
Durada
102min.
Any
2016
País
Espanya

Versió original en castellà.

Pel·lícula de la Festa Major 2017. Una comèdia eròtico-festiva de Paco León. Inclou copa de cava al vestíbul de l’Auditori un cop finalitzada la pel·lícula
Cinc històries d'amor i de fílies sexuals curioses coincideixen en un calent estiu madrileny. Dacrifília, elifília, somnofília i harpaxofília són algunes de les formes particulars d'obtenir plaer que descobreixen els nostres protagonistes, però per gaudir-les hauran de decidir com integrar-les a les seves vides. Els seus sentiments, les seves pors i sobretot la seva sexualitat es transformen trencant tabús, endinsant-se en una etapa nova, emocionant i lliure on no es renega ni del plaer ni de l'amor.

 

Director
Que diu el director

Francisco León Barrios, més conegut com a Paco León, neix a Sevilla el  4 d’octubre de 1974, pertany a una família d’actors (la seva germana Maria León i la mare Carmina Barrios). És actor, productor i director.

Ha realitzat alguns capítols de diferents sèries televisives, però no és fins que  actua a la sèrie Aida, en el paper de “Luisma” que es fa famós i rep diversos premis.

Ha participat en diferents curts com actor, ha fet teatre, dansa, diversos doblatges de pel·lícules d’animació i algun cameo.

S’estrena com a director l’any 2012 amb Carmina o revienta, pel·lícula protagonitzada per la seva mare i a on també surt la seva germana.

Participà conjuntament amb altres artistes en un vídeo on denunciaven la impunitat dels crims del franquisme.

Filmografia :

2016: Kiki, el amor se hace, (actor i director).

          Embarazados, (actor)

2014: Carmina y amén, (director)

2013: 3 bodas demàs, (actor).

2012: Carmina o revienta, (director).

2011: No le llames amor...llámalo X” ,(actor).

2009: Dieta Mediterránea, (actor).

2006: La dama boba, (actor).

2005: Reinas, (actor).

Crítiques

· Jordi Costa Diari (El País): "Una comèdia eminentment vitalista, lluminosa, festiva i celebratòria de la diversitat".
• Beatriz Martínez (El Periódico): "Una alegre reivindicació dels tabús, del que és diferent, des d'una mirada sense prejudicis i plena de contagiosa tendresa".
• Jordi Batlle Caminal (La Vanguardia): "Un cinema lliure, sense prejudicis ni coartades (...) Un repartiment extens i en estat de gràcia i un ritme infal·lible, sense sots ni temps morts, arrodoneixen el producte".
• Andrea G. Bermejo (Cinemanía): "Sorprèn l'elegància amb la qual Paco León narra les seves històries, la fotografia càlida, la comicitat, l'acurada estètica de la pel·lícula. Veure-la, mai millor dit, és un plaer".
• Alberto Luchini (Diari El Mundo): "Una pel·lícula divertida, trencadora, fresca i amb un repartiment que compleix més enllà del deure".
• José Manuel Cuéllar (Diari ABC): "Un treball sense estridències, simpàtic, agradable i que deixa bon gust de boca i molts somriures".

 

Premis
  • 2 Premios Feroz 2016: Millor comèdia i tràiler
  • 4 nominacions als Premis Goya: guió adaptat (Paco León i Fernando Pérez), actriu secundària (Candela Peña), actriu revelació (Belén Cuesta) i millor cançó 

 

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.