Amb l'assistència de l'actriu Montse Germán
En Fernando Vila (Daniel Faraldo) és un advocat d’immigració que accepta un cas aparentment senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, la Zita Krasniqi (Klaudia Dudová).
Tot canvia quan la noia apareix morta al CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) i les autoritats declaren que s’ha suïcidat. En Fernando busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, la Juliet Okoro (Yolanda Sey), una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre el Fernando prova d’esclarir els fets, troba la fèrria oposició del cap de policia Oriol Cadenas (Isak Férriz) i aviat comença a descobrir la corrupció, els abusos sexuals i els “falsos suïcidis” que tenen lloc dins del sistema de deportacions de l’Estat espanyol.
No recomanat per a menors de 12 anys
Versió original en català
Compra les teves entrades aquí
Nascut l'any 1974 a la localitat catalana de Bellmunt de Segarra, situada a la comarca de la Segarra, va estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona i posteriorment es va matricular al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC). Ramon Térmens va debutar com a coguionista i codirector de la pel·lícula Joves (2005), que el va fer guanyar el premi a Millor Òpera Prima als Premis Ciutat de Barcelona, els quals el 2009 van passar a ser denominats Premis Gaudí. Posteriorment va treballar a Los Angeles com a guionista, fins que va rodar l’any 2008 el seu primer projecte en solitari com a director, Negro Buenos Aires, estrenada mundialment a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya de Lleida, i amb dues nominacions als Premis Gaudí de 2010 a Millor pel·lícula en llengua no catalana i Millor direcció artística.
El 2011 va coescriure, dirigir, produir i distribuir Catalunya über alles! amb la seva pròpia productora, Segarra Films, una pel·lícula de crítica social que aborda la problemàtica de la intolerància a la Catalunya interior. Catalunya über alles! va rebre 3 premis al Festival de Cine Espanyol de Màlaga i va guanyar el premi a Millor Pel·lícula Social de l’any de la Comissió del Festival de Cine de San Sebastián. Després d’haver estat projectada en nombrosos festivals d’arreu del món, la pel·lícula va ser premiada amb cinc nominacions als IV Premis Gaudí, dels quals va guanyar el premi Gaudí a la millor actriu secundària, pel paper de Vicky Peña.
La seva següent pel·lícula, El mal que els homes fan (The evil that men do), és un thriller que se situa a la frontera entre Mèxic i els Estats Units. La pel·lícula va ser presentada al Festival de Cine de Montreal l’any 2015, i seleccionada entre d’altres pels festivals de Shanghai, el Night Visions de Hèlsinki, el Splatfest! de Polònia, el Chicago Latino Film Festival i el NIAFFS 2016, on va guanyar el premi a Millor Pel·lícula Espanyola d’Acció i Millor Actor per Daniel Faraldo.
A finals del 2017 va començar paral·lelament amb la seva productora Segarra Films una trajectòria cap al món de la Distribució cinematogràfica en el camp del Cinema independent.
La seva darrera pel·lícula, La dona il·legal, estrenada l'11 de desembre de 2020 ha estat premiada amb dues nominacions pels Premis Gaudí de 2021 a Millor pel·lícula en llengua catalana i Millor Actor Secundari (Abdel Aziz El Mountassir). Posteriorment la plataforma de streaming Netflix va adquirir els drets mundials i la va estrenar l'11 de maig de 2021.
"Resulta una mica més mesurada i didàctica que 'Catalunya über alles!' malgrat el dur i escabrós dels temes tractats (...) retrat bastant descarnat, però alhora amb subratllats explicatius, de la corrupció (...) "
Quim Casas: Diario El Periódico
"Sol davant els CIE, Térmens es mou amb desimboltura entre el policíac i el social. (...)
Carlos Marañón: Cinemanía
"Els testimonis dels immigrants commouen amb la seva veritat i la seva senzillesa, i la cinta compleix el seu objectiu de portar a l'espectador a reflexionar sobre una realitat que, per incòmoda, no deixa de ser-hi. (...)"
Juan Pando: Fotogramas
Afegeix un nou comentari