La isla de Bergman

Auditori Miquel Pont
Títol original
Bergman Island
Durada
112min.
Any
2021
País
França

Una parella de cineastes nord-americans es retira a l'illa de Fårö, on va viure el cineasta suec Ingmar Bergman, buscant inspiració per escriure les seves properes pel·lícules. Segons avança l'estiu i augmenta la seva fascinació pels misteriosos paisatges de l'illa, la frontera entre realitat i ficció no trigarà a desdibuixar-se.

VOSE

No recomanada per a menors de 12 anys

 

 

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

És una directora de cinema, guionista i exactriu francesa. Ha guanyat diversos reconeixements per la seva feina. El seu primer llargmetre Alls Forgiven, guanya el Premi Louis Delluc a la Millor Òpera Prima el 2007 juntament amb Water Liles, de Céline Sciamma. La pel·lícula de Hansen-Løve Father of My Children  guanya el Premi Especial del Jurat a la secció Un Certain Regard del Festival de Cinema de Cannes de 2009. La pel·lícula s'inspirar en el suïcidi de Humbert Balsan, un actor i productor de cinema francès que va ser un dels primers mentors de Hansen-Løve.

El 2014, Hansen-Løve rep l'estatus de Chevalier a l'Ordre des Arts et des Lettres. El 2016 guanya l'Ós de Plata a la Millor Direcció per la seva pel·lícula Things to Come al 66è Festival Internacional de Cinema de Berlín, a més de convertir-se en membre de l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques. 

El 2001, comença a estudiar al Conservatori d'Art Dramàtic de París, però ho deixa el 2003 i comença a escriure crítiques per a la revista de cinema francesa Cahiers du cinéma fins al 2005.

Dirigeix diversos curts, entre ells Contre-coup (2005), protagonitzat per Louis Garrel i Lolita Chammah.
 

El  tercer llargmetratge és la semiautobiogràfica Goodbye First Love. Hansen-Løve tria a Lola Créton després de veure-la a Bluebeard. La pel·lícula s'estrena al Festival Internacional de Cinema de Locarno 2011, on rep una menció especial del jurat.

El novembre de 2013,  comença a filmar Eden , un drama autobiogràfic sobre un jove que descobreix la florent escena de la música house francesa a principis dels 90. La pel·lícula és inspirada i coescrita pel seu germà Sven, que havia estat part de l'escena de clubs dels 90 com a DJ. Hansen-Løve passa per diversos productors mentre intenta fer la pel·lícula, ja que obtenir els drets de la música que volia fer servir requeria molt de temps i diners. La pel·lícula S'estrena al Festival Internacional de Cinema de Toronto de 2014 . 

Durant la promoció d'Eden , Hansen-Løve va anuncia la seva propera pel·lícula:Things to Come protagonitzada per Isabelle Huppert com una professora de filosofia amb la vida aparentment perfecta de la qual comença a enfonsar-se quan el seu marit la deixa i els seus fills s'allunyen de llar. La ​​pel·lícula s'acava de completar el 2016 i s'estrena en competició al 66è Festival Internacional de Cinema de Berlín., on guanya l'Ós de Plata a la Millor direcció.

Al setembre de 2018, estrena Maya al Festival Internacional de Cinema de Toronto de 2018 com a part de la secció de Presentacions Especials. 

Al maig de 2017, debuta en anglès amb Bergman Island. Ambientada a la illa sueca de Fårö. S'estrena a Cannes el 2021.

Crítiques

"Una pel·lícula d'aparença lleugera, però d'una exultant fondària (...) mai no és ombrívola sinó lluminosa, gràcil i emocionant. Un laberíntic 'T'estimaré sempre' ple de capes i d'audàcia narrativa." Javier Ocaña: Diari El País

"És cinema essencialment i violentament esperançat (...) una experiència cinematogràfica clarivident i somnolent a parts iguals, còmica i tràgica alhora, i sempre profundament malenconiós (…)  Luis Martínez: Diari El Mundo

Premis

2021: Festival de Cannes: Secció oficial

2021: Festival de Sevilla: Secció Oficial

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.