La mujer de la montaña

Auditori Miquel Pont
Títol original
Kona fer í stríð
Durada
101min.
Any
2018
País
Islàndia

Pel·lícula inclosa dins la programació del Dia Internacional de la Dona

VO subtitulada en castellà

Sinopsi: Als seus cinquanta anys, Halla, professora de cant, declara la guerra a la indústria de l’alumini, que està contaminant el país. Per fer-ho, pren tot tipus de riscos amb la finalitat de protegir el medi ambient a Islàndia. Però la seva situació podria canviar amb l’arribada inesperada d’una carta que donarà llum verda per fi als seus tràmits d’adopció d’una nena.

Que diu el director

Benedikt Erlingsson és un director, guionista i actor islandès. Erlingsson és conegut com a director de teatre, així com pels seus papers en teatre, sèries de televisió i pel·lícules. Els seus monòlegs són alguns dels de més èxit a la història del teatre islandès. De caballos y hombres, el primer llargmetratge d’Erlingsson com a guionista i director, va guanyar més de vint premis internacionals, inclòs el premi Nous Directors al Festival de Cinema de San Sebastián el 2013.

Crítiques

Carlos Loureda (Fotogramas): "Amor a primera vista immediat cinèfil (...) amb el final més intel·ligent que s'hagi filmat fa molt de temps sobre aquest tema. Res de discursos repetitius".

Jay Weissberg (Variety): "Una pel·lícula agradable i intel·ligent que sap com tractar temes globals importants amb humor i un sentit satisfactori de la justícia".

Jordan Mintzer (The Hollywood Reporter): "Poc convencional, commovedora i visualment exquisida (...) Elaborada amb mestria"

Peter Bradshaw (The Guardian): "Presenta una gran actuació de Halldóra Geirharðsdóttir (...) Erlingsson demostra molta elegància per a les idees, les escenes i els plànols (...)".

Wendy Ide (Screendaily): "Liderada per una actuació magnètica de Halldóra Geirharðsdóttir (...) Entretinguda (...) Es veu reforçada per les peculiars floritures iròniques de l'execució".

Fabien Lemercier (Cineuropa): "Erlingsson demostra el seu potencial amb una pel·lícula divertida, imaginativa, enèrgica, ecologista i feminista (...) Una producció molt entretinguda"

Referències
Premis

Premi Lux de cinema del Parlament Europeu (2018)

Festival de Sevilla (2018): Premi del Públic

Festival de Valladolid - Seminci (2018): Millor actriu (Geirharðsdóttir)

Premis del Cinema Europeu (2018): Nominada a millor actriu (Geirharðsdóttir)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.