La odisea de los giles

Plaça d'El Mirador
Durada
116min.
Any
2019
País
Argentina

 A l’Argentina, a finals de l'any 2001, una crisi econòmica greu desemboca en el corralito bancari a tot el país. En un petit poble de la província de Buenos Aires, un grup de veïns pateix amb indignació l'estafa duta a terme per un advocat i un gerent bancari, que els ha fet perdre els diners que havien estalviat per reflotar una cooperativa agrícola. Per tal de recuperar els seus estalvis, aquest grup de veïns decideix organitzar-se i idear un pla minuciós amb l'objectiu de recuperar els seus diners. 

Que diu el director

Sebastián Borensztein (Buenos Aires, 1963) va realitzar nombrosos programes de televisió des de 1988 fins a 2002 amb gran èxit. Des de 2002 es dedica gairebé exclusivament al cinema i fins al moment ha realitzat cinc films: La suerte está echada (2005), pel qual va obtenir nombrosos reconeixements com a guionista i director en diversos festivals internacionals, Sin pasado (2008), Un cuento chino (2011), millor pel·lícula iberoamericana als Premis Goya, Capitán Kóblic (2016) i La odisea de los giles (2019).

Crítiques

"Thriller trufat de situacions de comèdia innombrables i amb un component fort de crítica social (...) Tot flueix amb naturalitat i credibilitat (...) pel·lícula amable, divertida i molt viva".
Alberto Luchini: Diari El Mundo

“El director d’Un cuento chino construeix amb solvència contrastada una heist movie criolla ambientada en ple “corralito”, una època marcada per la misèria i la por. I surt airós de l'envit (...). Blai Morell: Fotogramas.

Premis

Nominada al Goya a millor pel·lícula iberoamericana

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.