La puerta de no retorno

Auditori Miquel Pont
Títol original
La puerta de no retorno
Durada
72min.
Any
2011
País
Catalunya - Espanya

Sessió inaugural del BRAM! 2012. Presentació a càrrec del director de fotografia del film, el castellarenc Albert Pascual, i del productor de Shankara Films Víctor Martí.

Santiago A. Zannou, director d’origen africà establert a Espanya premiat amb un Goya per El truco del manco, decideix acompanyar el seu pare Alphonse a Benín, el seu país natal, quaranta anys després de la seva marxa, per tal que s’enfronti a les seves pors i les seves mentides. En aquest viatge de redempció, Alphonse buscarà la reconciliació amb la seva única germana viva, però també el perdó dels seus avantpassats, amb l’esperança de tancar per fi les ferides del passat.

Versió original en espanyol (VOE)

Repartiment
Que diu el director

 

“Com s’esgota cada dia al mercat! L’he vist lluitar de mil maneres per donar-nos menjar. He patit quan reien d’ell per les marques de la seva cara. Moltes vegades li han girat l’esquena per ser negre, per ser un immigrant.
 
Amb La puerta de no retorno vull compartir el seu viatge emocional. Fa gairebé 40 anys que el meu pare no torna a la seva terra. Ha passat molt de temps. Què podem fer? Ara val la pena tornar i fer alguna cosa excepcional. Se m’acut una pel·lícula. La condició és explicar alguna cosa universal. Per a això hem d’obrir-nos de veritat. No sé si m’atreveixo. Potser no sóc tan fort. De moment encenc la càmera. 
 
Fer una pel·lícula a l’Àfrica (Benin) amb el meu pare és una responsabilitat. Sé que només tinc una oportunitat, una única presa per pla. Les emocions que el meu pare viurà s’han de captar en el moment, no podem repetir. Com a fill d’immigrant tinc la possibilitat d’explicar una història des de dins, sense paternalisme. Per respecte, aquesta pel·lícula no es pot manipular. Cal despullar-se i treballar a cor obert”. 
 
Santiago A. Zannou

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.