La societat literària i el pastís de pela de patata

Auditori Miquel Pont
Títol original
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Durada
124min.
Any
2018
País
Regne Unit

Versió original subtitulada en català

El 1946 mentre la ciutat de Londres es recupera de la Segona Guerra Mundial, una jove escriptora Juliet Ashton, cerca un argument pel seu pròxim llibre. Un dia rep una carta d’un desconegut que li presenta un curiós club de l’illa de Guernsey, la qual havia estat sota ocupació alemanya.

Pel·lícula no recomanada per a menors de 7 anys.

Director
Que diu el director

Neix el 1942 a Hertfordshire, Regne Unit. Director de cinema i televisió anglès.

El seu primer llargmetratge va ser el 1977 La mascara de Hierro adaptació de la novel.la homònima d’Alejandro Dumas.

La seva primera pel·lícula aclamada per la crítica fou Bad Blood (1981), on explica la persecució el 1941 de l’assassí de Nova Zelanda Stan Graham.

El 1985, va guanyar el Premi Cinema Jove del Festival de Cinema de Canes per Dancing with a stranger. Drama biogràfic protagonitzat per Miranda Richardson encarnant a Ruth Ellis, l’última dona que va ser penjada a Gran Bretanya.

Continua els seus èxits a la indústria del cinema amb Un abril encantado (1992), una adaptació de la novel.la del 1922 de Elisabeth von Amin. Miranda Richardson va rebre el Globus d’or a la millor actriu de comèdia/musical.

Durant aquest període George Lucas recluta a Newell per dirigir The Young Indiana Jones Chronicles

La comèdia romàntica Cuatro bodas y un funeral (1994) fou aclamada per la crítica . Va guanyar nombrosos premis entre ells Premis Cèsar a millor pel·lícula estrangera i un Globus d’or a millor actor (Hugh Grant).

Newell va ser el primer director anglès a entrar a la gran família de Harry Potter, fent el quart episodi de la pel·lícula, Harry Potter i el calze de foc (2005)

El 2005 va rebre el títol honorífic de Doctor en arts per la universitat de Herfordshire. I fou guardonat amb el Premi Britannia BAFTA a l’Excel·lència artística en direcció per la seva carrera anterior al 2005.

Crítiques

“Conté traces d'aquestes encantadores comèdies de la Ealing i els seus diàlegs espurnejants, i prossegueix amb un bonic intercanvi epistolar (...) Els britànics fan millors pel·lícules que pastissos. (...)" Rubén Romero: Cinemanía

"Destil·la la passió pels llibres (...) aquesta pulcritud tan britànica i un immens afecte cap als seus personatges la redimeix dels seus pecats. (...)” Blai Morell: Fotogramas

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.