La tierra prometida

Auditori Miquel Pont
Títol original
Bastarden
Durada
127min.
Any
2023
País
Dinamarca

El 1755, l’empobrit capità Ludvig Kahlen es disposa a conquerir els durs i inhòspits racons de món danesos amb un objectiu aparentment impossible: crear una colònia en nom del rei. A canvi, rebrà un nom reial que anhela desesperadament. Tot i això, l’únic governant de la zona, el despietat Frederik de Schinkel, creu arrogantment que aquelles terres li pertanyen. Quan de Schinkel s’adona que la seva criada Ann Barbara i el seu servil marit han escapat per refugiar-se amb Kahlen, el privilegiat i rancuniós governant jura venjança i promet fer tot el que estigui a les seves mans per foragitar el capità. Però Kahlen no es deixa intimidar i emprèn una batalla tan desigual que posarà en risc no només la seva vida sinó també la família de persones marginades que s’ha format al seu voltant.

Versió original subtitulada en castellà

No recomanada per a menors de 16 anys

 

 

 

 

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Nikolaj Arcel és un guionista, director i productor de cinema danès nascut el 25 d'agost del 1972 a Copenhaguen, Dinamarca. És conegut pel seu treball al cinema danès i també per la seva participació en produccions internacionals.

Arcel va estudiar cinema a l'Escola Nacional de Cinema de Dinamarca, on es va graduar el 2001. Des dels seus primers anys com a cineasta, va mostrar un talent notable tant a l'escriptura de guions com a la direcció.

Una de les primeres pel·lícules que va atreure l'atenció sobre Arcel va ser King's Game (2004), una adaptació d'una novel·la danesa, que va coescriure i dirigir. No obstant això, el seu gran avenç va arribar el 2012 amb la pel·lícula històrica A Royal Affair, que va dirigir i coescriure. La pel·lícula va rebre elogis tant de la crítica com del públic, i va ser nominada al Premi de l'Acadèmia a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa.

Un altre treball destacat d'Arcel és la seva contribució al gènere de suspens i crim danès. Va escriure el guió de la versió original de The Girl with the Dragon Tattoo juntament amb l'autor de la novel·la, Stieg Larsson, i Rasmus Heisterberg. Aquesta pel·lícula va ser un èxit internacional i va contribuir encara més a la creixent reputació d'Arcel a la indústria del cinema.

En l'àmbit internacional, Arcel és conegut per la seva participació en l'adaptació cinematogràfica de la saga de Stephen King, The Dark Tower (2017), on va coescriure el guió i va dirigir la pel·lícula. Tot i que la pel·lícula va rebre crítiques mixtes, va mostrar la versatilitat d'Arcel en la direcció de grans produccions.

A més del seu treball al cinema, Arcel també ha incursionat a la televisió. Va ser un dels creadors i productors executius de la sèrie danesa The Bridge, que també va ser adaptada en altres versions internacionals.

En resum, Nikolaj Arcel és un cineasta danès talentós i versàtil, conegut per la seva habilitat tant a la direcció com a l'escriptura de guions. Ha deixat una marca significativa a la indústria del cinema danès i ha demostrat la seva capacitat per treballar en produccions internacionals de gran escala.

Crítiques

“Mikkelsen demostra un cop més el seu talent i magnetisme enorme [...] Arcel treu partit d’un bon guió amb una direcció molt solvent, al servei dels personatges, de l’aventura i dels impressionants paisatges danesos". Elsa Fernández-Santos: Diario El País

"Té la poesia descarnada del salvatge oest, pròpia d’un film de John Ford [...] Mikkelsen, en la seva determinada sobrietat, està immens. [...] Drama de llegenda, d’hàlit shakespearià. Una experiència. [...]". Salvador Llopart: Diario La Vanguardia

Premis

2023 Premis del Cine Europeu EFA: millor actor europeu (Mads Mikkelsen), millor fotografia i millor disseny de vestuari

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.