No recomanada per a menors de 18 anys
Versió original en català i castellà
Durada: 106'
A la Barcelona de principis del segle XX hi conviuen dues ciutats: una burgesa i modernista, l’altra sòrdida i bruta. La desaparició de la petita Teresa Guitart, filla d’una rica família, commociona el país i la policia té aviat una sospitosa: Enriqueta Martí, coneguda com ‘La Vampira del Raval’.
El periodista Sebastià Comas s’endinsarà en el laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval, on sap que trobarà la veritat sobre les desaparicions i assassinats macabres de nens dels quals s’acusa la Vampira. Aviat descobrirà que allà s’amaga una elit disposada a ocultar els seus vicis a qualsevol preu.
Compra les teves entrades aquí
Lluís Danés i Roca, nascut a Arenys de Mar (1972), és director de cinema, guionista i director artístic.
Va estudiar escultura a l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona i va començar la seva carrera com a escenògraf. Des d'aleshores ha conreat diverses disciplines, com el cinema, vídeo, el teatre i el circ.
El seu debut com a director de cinema va ser amb Llach, la revolta permanent, que es va estrenar a la 54a edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i a les sales el març del 2007. Abans (2005) havia realitzat el documental Llach a París i, posteriorment, va realitzar Llach a Verges (2008) que documenta el comiat del cantant de l'escena.
Explotant les seves capacitats de realitzador i escenògraf ha creat diversos espectacles per cerimònies i gales on destaca l'aspecte visual utilitzant des de senzilles tècniques escenogràfiques a complexos recursos tecnològics i audiovisuals.
El 2008 Amnistia Internacional va encarregar-li la campanya per commemorar els 60 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans. Va dirigir i realitzar trenta anuncis publicitaris amb músics i artistes internacionals com Peter Gabriel, The Edge de U2, Michael Stipe de REM, The Nationals, Cat Power i Tom Contingut Biografia Baxter entre d'altres.
Posteriorment, per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament va fer un curt documental amb més de 30 artistes llatinoamericans com Sara Baras, Pablo Carbonell, Fernando Tejero, Pedro Guerra, Víctor Manuel, Ana Belén i el Gran Wyoming, entre d'altres.
El desembre de 2009 estrena Llits al Teatre Nacional de Catalunya, un espectacle de teatre visual i circ protagonitzat pels cantants Albert Pla i Lídia Pujol amb música de Lluís Llach i Borja Penalba.
— Jo tampoc vull pintar l'Enriqueta com una santa, però és complicat jutjar-la des del segle XXI amb la nostra moral. El que m'interessa és veure com en aquell moment neix un quart poder per vendre al públic un relat que afavoreix uns certs interessos. I també que la història passa en una Barcelona molt convulsa socialment que ve de la Setmana Tràgica, una ciutat emmurallada, miserable, una olla a pressió amb molta immigració que va dels voltants de Barcelona al Raval. Paradoxalment, al moment àlgid del Modernisme i les seves grans obres. (extret d'una entrevista feta pel diari Ara el 12 de març d'enguany)
"Una obra ambiciosa, de vegades grandiloqüent, que sempre fructifica amb valentia i amb singularitat per explicar uns fets de 1912 " EL PAIS - Javier Ocaña
"Lluís Danés col·loca a Enriqueta Martí com a motor dels esdeveniments, però no conductor dels mateixos, en una recreació plàstica i moral de l'època." EL PERIÓDICO - Quim Casas
"El film històric de Lluís Danés, premi del públic a Sitges, destaca per la seva creativa posada en escena i per la seva denúncia de pretèrits abusos classistes" Cineuropa - Alfonso Rivera
Premis Gaudí 2021: Millor pel.lícula, direcció artística, vestuari, efectes visuals i maquillatge i perruqueria
Festival de Sitges 2020: Gran premi del públic a la millor pel.lícula
Afegeix un nou comentari