L’actriu castellarenca Montse Germán assistirà a la presentació de La dona il·legal, el film del Cicle Gaudí d’aquest setembre

La pel·lícula, que es projecta aquest divendres 24 de setembre, a les 20 h, s’inclou en la programació setembre – desembre del cineclub

L’entitat fa una aposta clara pel cinema dirigit i protagonitzat per dones

Montse Germán assistirà aquest divendres a la presentació de la pel·lícula La dona il·legal. L’actriu castellarenca participa d’aquest drama sobre immigració dirigit per Ramon Térmens i que s’inclou dins la programació del Cicle Gaudí d’aquest mes de setembre que a Castellar promou el Club Cinema Castellar Vallès (CCCV).

Germán, que en l’actualitat protagonitza la sèrie Com si fos ahir, que s’emet cada tarda a TV3, ha format part al llarg de la seva trajectòria professional del repartiment de propostes cinematogràfiques com Ficció, Atlas de geografia humana, Els nens salvatges o Sonata per a violoncel, a més de participar en diferents sèries i minisèries, com per exemple Laberint d’ombres, Infidels i Les veus del Pamano, i en diverses propostes teatrals.

La dona il·legal es podrà veure aquest divendres, 24 de setembre, a les 20 h, a l’Auditori Municipal Miquel Pont. És protagonitzada per Daniel Faraldo (que també és coautor del guió juntament amb Térmens), Yolanda Sey, Isak Férriz, Boris Ruiz, a més de la pròpia Montse Germán. El film explica  la història d’un advocat que intenta esclarir una trama de corrupció, abusos sexuals i “falsos suïcidis” en el sistema espanyol de deportacions.

8 títols dirigits per dones

La programació setembre – desembre del cineclub té com a denominador comú el cinema dirigit per dones i, especialment, les temàtiques vinculades a la situació de la dona en països àrabs i a l’Orient Mitjà.

Dels 14 títols que es projectaran entre setembre i desembre, vuit compten amb participació femenina a la direcció. Destaquen entre d’altres, Quo vadis, Aida?, de la bosniana Jasmila Zbanic, un dels millors films internacionals estrenat aquest 2021 i que gira al voltant de la matança d’Srebrenica de 1995. També cal destacar First Cow, una mirada femenina al gènere del western des del cinema reposat i de factura indie de la nord-americana Kelly Riechardt.

També les propostes del DocsBarcelona del Mes, coorganitzat amb L’Aula d’Extensió Universitària de Gent Gran, donen molt protagonisme als films realitzats per dones. Així, el proper 8 d’octubre es projectarà El retorn, la vida després de l’ISIS, d’Alba Sotorra, El documental tracta la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat a Estat Islàmic. La sessió comptarà amb l’assistència d’un membre de l’equip de producció de la pel·lícula.

Un altre títol destacat del trimestre és Nise: El corazón de la locura, de Roberto Berliner, una pel·lícula brasilera que es projectarà amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, en col·laboració amb l’entitat Suport Castellar i amb el suport de TV Zero i l’ambaixada del Brasil a Espanya. S’hi explica la història de la psiquiatra Nise da Silveira, que a mitjans del segle XX va proposar un tractament als pacients d’esquizofrènia que eliminés les lobotomies i els electroxocs.

D’altra banda, i amb vistes als actes amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones (25 de novembre), el cineclub recuperarà el títol de l’any 2007 Buda explotó por vergüenza. La pel·lícula, rodada per la iraniana Hana Mackhmalbaf quan només tenia 19 anys, explica una història sobre un nena afganesa que és protagonitzada per actors no professionals.

I continuant amb el cinema dirigit per dones, altres propostes molt interessants seran El agente topo, de Maite Alberdi, un documental que es fixa, amb humori i humanisme, en el que passa a una residència de gent gran, o la flamant òpera prima de Carol Rodríguez Colás Chavalas, que es podrà veure a Castellar ja que forma part del Cicle Gaudí que promou l’Acadèmia del Cinema Català.

A més, les 14 projeccions previstes aquest trimestre es completaran, del 4 al 14 de novembre, amb la programació del BRAM!. La 13a edició de la mostra de cinema canvia aquest any de dates ja que a principis d’aquest 2021l’organització va veure convenient canviar-les a l’espera que milloressin els indicadors de la pandèmia. El programa del BRAM! es presentarà durant la primera quinzena del mes d’octubre.

Podeu consultar la programació del cineclub a la pàgina web www.clubcinemacastellar.com i adquirir les vostres entrades al portal de l’Auditori www.auditoricastellar.cat.

Resum de la programació setembre – desembre del cineclub

 • Dv. 17/09: Com jo vulgui (As I Want) (títol ja projectat)
 • Dv. 24/09: La dona il·legal
 • Dv. 08/10: El retorn, la vida després de l’ISIS
 • Dv. 15/10: Nise: El corazón de la locura
 • Dg. 17/10: Les dues nits d’ahir
 • Dv. 22/10: Quo Vadis, Aida?
 • Dv. 29/10: El agente topo
 • Del 4/11 al 14/11: 13a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès BRAM!
 • Dv. 19/11: Lobster Soup
 • Dg. 21/11: Donde caben dos
 • Dv. 26/11: Buda explotó por vergüenza
 • Dv. 03/12: First Cow
 • Dv. 10/12: Mothers
 • Dv. 17/12: Sólo las bestias
 • Dg. 19/12: Chavalas