Las cosas que decimos, las cosas que hacemos

Auditori Miquel Pont
Títol original
Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait
Durada
122min.
Any
2020
País
França

Daphné, embarassada de tres mesos i de vacances al camp, acull com a hoste Maxime, cosí de la seva parella, François, que ha hagut de tornar a París per cobrir un company hospitalitzat. Durant quatre dies, esperant el retorn de François, Daphné i Maxime es van coneixent i desenvolupant certa amistat, explicant-se les seves respectives experiències sentimentals.

VOSE

No recomenada per a menors de 12 anys

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

 

Néix a Marsella al 1970. Director , actor i guionista de cinema francès

En una entrevista al Periódico :

Per Emmanuel Mouret la paraula és fonamental a les seves pel·lícules. A través de l'expressió verbal, posem de manifest els nostres sentiments, a través del llenguatge, podem accedir a la complexitat de l'existència. Per això, els seus personatges parlen, ens expliquen les seves experiències i ens obren la seva intimitat i, a través d'ells, l'espectador participa a les seves històries i les trasllada a la seva experiència.

'Les coses que diem, les coses que fem', fa honor al seu títol. Una cosa serà allò que surti de la boca dels personatges, i una altra de molt diferent el que finalment facin o realment vulguin. L'etern conflicte entre el cor i el cervell, entre l'impuls i la reflexió. També el xoc entre allò que se somia i allò que es té. L'ideal i la realitat.

Som animals socials que intentem viure en conjunt i alhora viure amb nosaltres mateixos. I aquesta dicotomia, aquest dilema és a l'arrel de la pel·lícula. És el que provoca situacions dramàtiques, cruels, però també còmiques depenent de com s'ho fa cada personatge per resoldre aquest dilema”.

Crítiques

"En el que és formal i en el que és narratiu, Mouret sembla moure's entre la brillant grandiloqüència d'Arnaud Desplechin i la espontaneïtat esbalaïdora de Philippe Garrel, via Éric Rohmer."
Javier Ocaña: Diari El País

"Magnífica pel·lícula (...) Mouret no jutja els seus personatges: els seus plantejaments són afins al cinema de Rohmer (...) En rematar aquesta delícia (...) la moralitat afecta tothom: volem estimar però mai sabrem com ( …)
Sergi Sánchez: Diari La Razón

"Amb una brillant utilització dels diàlegs i havent-se desprès del to burlesc, el realitzador Emmanuel Mouret aconsegueix un dels seus millors treballs (…)
Nando Salvá: Diari El Periódico

Premis

2020: Premis Cèsar: Millor actriu secundària (Dequenne). 13 nominacions

2020: Festival de Gijón: Selecció oficial a competició (Secció "Albar")

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.