Las dos caras de la justicia

Auditori Miquel Pont
Títol original
Je verrai toujours vos visages
Durada
118min.
Any
2023
País
França

Des del 2014, a França, la justícia restauradora ofereix a les víctimes i perpetradors de delictes l'oportunitat de diàleg a través de sistemes segurs, supervisats per professionals i voluntaris com Judith, Fanny o Michel. Nassim, Issa i Thomas, sentenciats per robatori amb violència, Gregoire, Nawelle i Sabine, víctimes de robatori i bossa. Chloe, víctima d'una violació incestuosa, també s'involucra en mesures de justícia restauradora. En el viatge, hi ha ira i esperança, silenci i paraules, aliances i desamor, consciència i confiança recuperada. I al final del camí, de vegades, reparació.

 

Versió original doblada al castellà

No recomanada per a menors de 16 anys

 

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Jeanne Herry és una cineasta francesa amb una carrera en constant creixement. Va néixer el 19 d'abril del 1978 a París, i és filla de l'actriu i cantant Miou-Miou i del músic Julien Clerc. Va créixer en un entorn artístic que li va permetre desenvolupar un interès primerenc en les arts, especialment en l'actuació i la direcció.

Herry va estudiar actuació al Conservatoire National Supérieur d'Art Dramatique a París, on va perfeccionar les seves habilitats interpretatives. Va començar la seva carrera com a actriu, treballant en teatre i televisió. Tot i això, la seva passió per la direcció i l'escriptura la va portar a canviar de rumb i enfocar-se en la realització cinematogràfica.

Va  fer el seu debut com a directora i guionista amb la pel·lícula Elle l'adore el 2014. La pel·lícula és un thriller de comèdia que explica la història d'una dona obsessionada amb un cantant famós i la seva relació inesperada amb ell. La pel·lícula va rebre crítiques positives i va marcar Herry com una directora prometedora.

El 2018, va dirigir la seva segona pel·lícula, "Pupille" ("In Safe Hands" en anglès). La pel·lícula narra la història d'un nadó que s'entrega als serveis socials i les decisions sobre el seu futur que han de prendre diverses persones, inclosa la seva mare biològica. La pel·lícula va ser un èxit tant crític com comercial, i va rebre múltiples nominacions als Premis César, inclòs el premi a Millor Director per a Herry.

Herry es caracteritza per un estil cinematogràfic realista i subtil, amb una gran atenció als detalls i una sensibilitat envers les relacions humanes. Les seves pel·lícules solen abordar temes complexos com ara la maternitat, l'adopció, les obsessions personals i les dinàmiques familiars. El seu enfocament és emotiu i se centra en personatges profunds i ben desenvolupats.

A més de la seva carrera com a directora, Herry ha treballat a l'escriptura de guions per a les seves pel·lícules i altres produccions. També ha participat en la creació de teatre i televisió, mostrant-ne la versatilitat i el compromís amb diverses formes d'expressió artística.

Crítiques

"Una pel·lícula senzilla (...) Sabem per endavant que molt probablement els delinqüents aprendran a no recaure (...) Però és un camí que no ens importa recórrer. (...) un desembarcament d'estrelles (...) Philipp Engel: Cinemania

"Els lleus moviments emocionals dels uns cap als altres, l'excel·lent interpretació de tots ells, aconsegueixen dotar d'un interès progressiu, una intriga i una franquesa enorme a la història. (...) Oti Rodríguez Marchante: Diari ABC

"Aquesta commovedora oda a la resiliència submergeix l'espectador en un viatge (...) impregnat de sensibilitat, intel·ligència i humanitat. (...) magistral experiència catàrtica tan dura com plena d'esperança. (...)  Blai Morell: Fotogrames

Premis

2023: Premis Cèsar (França): Millor actriu secundària. 9 nominacions

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.