Las nieves del Kilimanjaro

Auditori Miquel Pont
Títol original
Les nieges du Kilimandjaro
Durada
109min.
Any
2011
País
França

Michael ha perdut la seva feina però viu feliç amb la seva dona Marie-Claire des de fa 30 anys i els seus fills i néts. Tenen amics molt pròxims. Estan orgullosos de les seves activitats sindicals i polítiques. Les seves consciències són tant transparents com les seves mirades. Però aquest benestar s’espatlla quan dos homes armats i emmascarats els colpegen, i fugen amb les seves targetes de crèdit.

Que diu el director

Va néixer el 3 de desembre de 1953 a Marseille en un barri comunista. L’entorn que va viure quan era petit i adolescent el va marcar tant que es veu reflexat a les seves pel•lícules. Al seu cinema, s’hi veu retratat els oprimits, els dèbils i els pobres. Va estudiar a la universitat de París als anys 70. El seu estil cinematogràfic retrata la problemàtica social que s’amaga darrera la construcció d’Europa, entesa com un projecte econòmic exclusivament.
L’èxit li arriba al 1997 amb “Marius et Jeannette” on explica la història d’amor entre pobres amb gran tendresa però sense ironia.
Amb “Ataque!” del 2000 navega per les aigües de la comèdia amb l’objectiu de posar en dubte la “bondat” d’un sistema econòmic que es basa en el procés de globalització.
“La ciudad está tranquila” 2001, abandona la comèdia per entrar en el drama descarnat sense concessions de la condició humana. La pel•lícula il•lustra el problema de les drogues en les societats occidentals.
També queda constància en les seves pel•lícules un altre tema que utilitza i és la desconfiança en la classe política i en les formes tradicionals de participació. Sol retratar dos processos que es donen a la ciutat. Un és la transformació econòmica i el pas de la indústria pesada, a la nova economia on molts obrers es queden sense feina.
Actualment el guionista, director i productor ja ha filmat 17 pel•lícules i és un dels productors associats de AGAT FILMS & Cia i de EXNHILO.

Filmografia
2011 Las nieves del Kilimanjaro
2009 L’armée du crime
2008 Lady Jane
2006 Le voyage en Arménie
2005 Presidente Mitterrand
2004 Mi padre es ingeniero
2002 Marie-Jo y sus dos amores
2001 La ciudad está tranquila
2000 Ataque!
1998 De todo corazón
1997 Marius i Jeannette ( Un amor en Marsella)
1995 A la vie à la mort!
1993 El dinero de la felicidad
1990 Dieu vomit les tièdes
1984 Ki lo sa?
1984 Rouge midi
1981 Dermier été

Crítiques

"Las nieves del Kilimanjaro' es el Robert Guédiguian que más me ha conmovido desde hace mucho tiempo. (...) Guédiguian es inteligente, es honesto, es de verdad. Como su cine." (Carlos Boyero: Diario El País

"Guédiguian, nuevamente en estado de gracia (...) Una película ejemplar para estos tiempos de engaño permanente. (...)" (Lluís Bonet Mojica: Diario La Vanguardia)

"Guédiguian consigue conmover, emocionar y hacer reflexionar desde la mayor sencillez con una fábula realista, o una radiografía cálida y melancólica" (Ricardo Aldarondo: Fotogramas)

Premis

2011: Premi Cèsar : Nominada millor actriu (Ariane Ascaride)
2011: Festival de Cannes: Secció oficial a concurs (secció “Un certain regard”)
2011: Festival de Valladolid: Seminici: Espiga de plata, Premi del Públic

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.