Lazzaro feliz

Auditori Miquel Pont
Títol original
Lazzaro felice
Durada
125min.
Any
2018
País
Itàlia

Versió original subtitulada en castellà.

Lazzaro, un jove camperol de bondat excepcional,  viu a La Inviolata, un pobletque s’ha mantingut allunyat del món i és controlat per la Marquesa Alfonsina de Lluna.

Allà, la vida dels camperols no ha canviat mai. Són explotats i al mateix temps, abusen de la bondat de Lazzaro. Un estiu, Lazzaro coneix Tancredi, el fill de la Marquesa, i tots dos forgen una amistat.

Entre ells sorgeix un vincle molt bonic que farà viatjar Lazzaro a través del temps i el portarà a conèixer el món modern.

Pel·lícula no recomanada per a menors de 12 anys.

Director
Que diu el director

Alice Rohrwacher va dirigir Le Meraviglie (The Wonders), guanyadora del Gran Premi del Jurat al Festival de Cinema de Cannes 2014. Nascuda el 1981 a Fiesole, va estudiar a Torí i Lisboa. Ha treballat en projectes musicals i documentals. També ha treballat com a editora i compositora de teatre. La seva primera pel·lícula, Corpo Celeste, va fer el seu debut mundial a la Quinzena de Realitzadors (Cannes 2011).

Filmografia:

  • 2018: Lazzaro Felice (Happy as Lazzaro)
  • 2014: Le Meraviglie (The Wonders)
  • 2011: Corpo Celeste

 

Crítiques

"Una seductora raresa. Alice Rohrwacher enlluerna en la seva capacitat per a transformar referents com Pasolini o Olmi en alguna cosa intrèpida, mai abans vista". Nando Salvà (El Periódico)

"Una pel·lícula miraculosa en molts sentits. Fa pensar en Visconti entre altres grans italians (a més del Buñuel de Los olvidados), frega el sublim (...) pel·lícula que demana a crits (d'entusiasme) un segon visionat".  Philipp Engel (Fotogramas)   

"Un feliç miracle en els nostres dies: una pel·lícula humanista, amb crítica social sense cinisme i on l'important són els rostres i les mans". Daniel De Partearroyo (Cinemanía)

"Renunciant a la misantropia imperant en el cinema contemporani, Rohrwacher s'arma d'empatia i tendresa (...) el film apel·la a la força transfiguradora de la bellesa de l'art". Manu Yáñez (Fotogramas) 

Premis

Festival de Cannes 2018: Millor guió (ex aequo)

Festival de Sitges 2018: Premi Especial del Jurat, Secció oficial a competició

National Board of Review (NBR) 2018: Millors pel·lícules estrangeres de l'any

Premis del Cinema Europeu 2018: 4 nominacions incloent millor pel·lícula

Premis Independent Spirit 2018: Nominada a millor pel·lícula estrangera 

Premis David di Donatello 2018: 9 nominacions, incl. Millor pel·lícula i director

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.