Lejos de Praga

Auditori Miquel Pont
Títol original
Po strnisti bos
Durada
111min.
Any
2017
País
República Txeca

Versió original subtitulada en castellà.

La història d’un nen petit que es veu obligat  a marxar de Praga durant la Segona Guerra Mundial a un petit poble de Slavonice, on coneix la resta de la seva família. Ell ha de fer nous amics i acostumar-se a una nova vida que és immensament diferent del què aquest noi de ciutat estava acostumat. (FILMAFFINITY)

 

Pel·lícula NO recomanada  per menors de 7 anys.

Director
Que diu el director

Jan Svěrák va néixer el 6 de febrer de 1965 a Žatec, Txequia. és un actor, productor y director de cinema txec, dels més destacats des de la Revolució de vellut. Fill del conegut escriptor Zdeněk Svěrák, va estudiar a l’Acadèmia de les Arts Escèniques de Praga. 

Ha rebut diversos premis, com l’Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa el 1997 per Kolya (1996), el Golden Globe Awards (Globo de Oro), el Křišťálový glóbus (globo de Cristal) el Tokyo Grand Prix per la mateixa pel·lícula.

Crítiques

 "L’estilització còmica dels somnis i records aliens a la pel·lícula de Svĕrák no s’integren bé en aquest relat d’iniciació que fa servir la nostàlgia com precari salconduit." 

Jordi Costa: Diario El País 

 

"La proposta és entranyable, senzilla i no falten influències dispars (...), encara que un estigui desitjant punxar-se per veure si surt sang o sols sèrum de llet en pols sense massa  nutrients. (…)" 

Javier Cortijo: Cinemanía 

 

"Sverák encerta de ple al narrar sempre mitjançant la mirada infantil. (...) És una proposta humanista, peculiar i afí – en el to i salvant bastant les distàncies - al neorealisme més càndid (…)" 

María Caballero: Fotogramas

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.