Los informes sobre Sarah y Saleem

Auditori Miquel Pont
Títol original
The Reports on Sarah and Saleem
Durada
127min.
Any
2018
País
Palestina

Pel·lícula en versió original subtitulada en castellà.

Drama sobre la relació adúltera de Sarah, una dona  israeliana que dirigeix un cafè a l’oest de Jerusalem, i Saleem, palestí de Jerusalem Est que treballa com a repartidor. Les seves parelles se n’’adonen dels enganys després que Sarah i Saleem es barallin en públic, i això situa a Saleem en el punt de mira de les forces de seguretat israelianes.

Pel·lícula NO recomanada  per menors de 12 anys.

Trailer NO recomanat per menors de 12 anys.

Director
Que diu el director

 

Muayad Alayan (Palestina, 1985) és un cineasta i director de fotografia amb seu a Jerusalem. Va estudiar cinema a San Francisco, on el seu projecte de graduació, el documental Exiles in Jerusalem (2005), va guanyar el premi Kodak. El seu curtmetratge debut Why Sabreen? (2009), realitzat amb i sobre la joventut del seu poble natal, es va projectar i va guanyar premis en festivals de cinema de tot el món. El seu primer llargmetratge Love Theft and Other Entanglements (2015) es va estrenar a Berlín. Alayan és cofundador de Palcine Productions, un col·lectiu de cineastes i artistes audiovisuals a Jerusalem i Betlem. A més, ha treballat com a professor de cinema i director de fotografia a diverses institucions acadèmiques de Palestina.

The Reports on Sarah and Saleem es va estrenar en el IFFR (Festival Internacional de cine de Rotterdam) del 2018, on va guanyar el Premi Especial del Jurat en el Concurs d’Hius Tiger i el Premi del públic Hubert Bals Fund. 

 

Crítiques

"Quan (...) el relat presenta, amb traç sintètic i revelador, als quatre personatges d’aquesta pel·lícula tan complexa i lliscant como la vida, un es queda amb la seguretat d’estar en molt bones mans." 

Jordi Costa: Diari El País

 

"Pel·lícula sòbria(...) un retrat de dues dones fortes davant d’una situació adversa, dolorosa i difícil de superar. (…)“

Quim Casas: Diari El Periódico

 

"El director imprimeix caràcter i senzillesa al conjunt (...) De l’atracció fatal al apoderament  femení en el conflicte palestí. (…)”

Carlos Marañón: Cinemanía 

 

Premis

Festival de Rotterdam 2018: Premi especial del Jurat al guió.

Festival de Valladolid  Seminci 2018: Secció oficial.

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.