The Lunchbox (VOSE)

Sala d'actes d'El Mirador
Títol original
Dabba
Durada
104min.
Any
2013
País
India
A Bombai, cada dia milers de dones envien el dinar als seus marits al lloc de treball, a través d’un eficient sistema de transport i distribució. Un error en una de les entregues posa en contacte a una jove amb un home anodí.
Director
Que diu el director

Director i guionista indi.

Ritesh neix (1979) i creix en una família de classe mitjana a Bombai. El seu pare treballa a la marina mercant i la seva mare ensenya ioga. Va estudiar breument a la Universitat de Nova York, però abandonà el lloc abans de completar els estudis de cinema. Estudià economia i va treballar com a consultor durant tres anys abans de tornar a estudiar cinema.

El 2009, es casa amb Claudia Muñoz, natural de Puebla (Mèxic); la seva filla neix el 2012 durant el rodatge de “The Lunchbox” (2013). Al 2011 escrigué i dirigí una sèrie de curtmetratges que narren les cròniques de la revolució social provocada per les protestes de la “Primavera Àrab” (protestes dels països àrabs de finals del 2010 principis del 2011)

Presentà els seus curtmetratges en festivals i es fa famós pels retrats matisats sobre la gent corrent. Cal destacar “Café Regular Cairo” (2012), “Gareeb Nawaz's Taxi” ( 2010) i “The Morning Ritual”( 2008) Estrena Lunchbox a l'Índia el setembre de 2013 amb una recaptació a taquilla de 4 milions de dòlars, un rècord per una pel·lícula independent. Cinc setmanes després del seu llançament, encara es projectava en tres-cents pantalles a tot el país.

Presentada a Cannes 2013 com a part de la Setmana de la Crítica, es ven a tot el món en dos dies. Participa a festivals de cinema a Telluride, Sarajevo, Toronto i Londres.

Filmografia :

2013 The Lunchbox

2012 Café Regular, Cairo ( curtmetratge)

2010 Gareeb Nawaz's Taxi ( curtmetratge)

2008 The Morning Ritual ( curtmetratge)

Crítiques

"Batra juega hábilmente con la tensión de si se encontrarán o no los protagonistas, tomando buenas decisiones basadas en los personajes y en la situación en vez de en la necesidad de satisfacer al público.” Jay Weissberg: Variety

"La comedia es más irónica que graciosa, el melodrama es algo punzante en lugar de ser operístico, y el sentimentalismo es lo suficientemente dulce como para resultar más satisfactorio que molesto." A. O. Scott: The New York Times

"Lo más entrañable es la delicadeza con la que el director y guionista Ritesh Batra revela las esperanzas, las tristezas, los pesares y los temores de la gente común, sin ningún signo de condescendencia o truco narrativo."Deborah Young: The Hollywood Reporter

Premis

2013: Festival Cannes: Setmana de la Crítica - llargmetratge a concurs

2013: Festival de Toronto (TIFF): Nominada al Premi del Públic (Millor pel·lícula)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.