Margalida

Auditori Miquel Pont
Títol original
Margalida
Durada
60min.
Any
2022
País
Espanya

 

Convidades: Constança Amengual i Francesca Mas, directores

Barcelona, 1975. El cantautor Joan Isaac compon la seva cançó més coneguda, “A Margalida”. És una cançó que parla d’una dona que va desaparèixer perquè quan tenia vint-i-un anys va perdre el seu amant. Era el jove anarquista Salvador Puig Antich, l’últim condemnat a mort per garrot a l’Espanya de Franco.

Margalida viu ara a Capdepera, Mallorca. Està jubilada i viu sola, a un pis vora la mar. Li encanta llegir, fer llargues passejades i quedar amb els amics. Un dia rep la crida d’un escriptor de Barcelona que la convida a anar a un homenatge a Salvador Puig Antich. Quaranta-cinc anys més tard, Margalida decideix reviure aquesta història. Després de molt de temps desapareguda, està preparada per fer front als fantasmes del passat i tancar les ferides que sempre l’han acompanyada. A mode de catarsi, es proposa fer un viatge físic i emocional a una època i a un món que ja no li pertanyen.

VO en català

Compra les teves entrades aquí

Que diu el director

Constança Amengual El 2017 es gradua en Periodisme a la Universitat Complutense de Madrid i el 2021 obté el diploma en Cinema Professional al CEF Escola d'Arts Audiovisuals de Palma. Ha treballat en premsa, televisió i ràdio. Actualment, és redactora al programa cultural Entusiastes d'IB3 Ràdio i, com a freelance, du a terme els seus projectes audiovisuals personals. El 2019 crea la productora Novembre Films, amb la qual ha treballat en la codirecció i producció de la seva primera pel·lícula documental, Margalida. El 2021 estrena el seu primer curtmetratge de ficció, Marieta.

Francesca Mas

El 2014 es gradua en Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona i el 2017 obté un Màster en Estudis Cinematogràfics a la Universitat Lumière Lyon II, especialitzant-se en documental. Ha completat la seva formació amb tallers de realització de cinema documental (CEF Mallorca) i de muntatge documental i guió feminista (La Bonne). Actualment, treballa com a redactora per diversos programes de ràdio i televisió per a la Televisió Pública de les Illes Balears, una feina que combina amb la creació audiovisual pròpia i, des del 2019, la gestació de la productora Novembre Films, des d’on ha codirigit i produït el seu primer llargmetratge documental, Margalida (2022)

Filmografia conjunta

2022 Margalida

 

Crítiques

“He vist el documental més emotiu de l'any. Es diu Margalida, projectat a l’Atlàntida FFM. La protagonista era la noia de Salvador Puig Antich abans de ser assassinat. Joan Isaac li va dedicar una cançó. Enhorabona a les seves directores i productores. Espero que estigui als Goya.” Ramon Colom via Twitter (@RamonColom5)

Premis

Premis (2022):
Atlàntida Film Fest: Escollida per a la Secció balear

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.