Marwa. Petita i valenta.

Auditori Miquel Pont
Títol original
Marwa. Petita i valenta
Durada
85min.
Any
2019
País
Jordània i Qatar

Versió original subtitulada en català
Des del 2012, quan van fugir de la guerra de Síria, la petita Marwa i la seva família viuen al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània. En el seu dia a dia, la Marwa és un esperit alegre i obert que no entén res de murs ni de barrots. El pas de la infantesa a l’adolescència la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.

La Marwa s’ha adaptat a la vida al camp, té amics amb qui jugar i va a l’escola. Però quan el seu germà gran és interrogat per les autoritats sobre la seva possible associació amb militants extremistes, es topa amb una nova realitat completament desconeguda per ella. Les dures condicions al camp mai han torçat la voluntat de la Marwa per construir el seu propi camí, i aquest fet ha esdevingut un testimoni inspirador de resistència, supervivència i esperança.

En els últims anys, la guerra a Síria ha afectat milions de vides. Marwa. Petita i valenta (títol original, Tiny Souls) centra l’enfocament en els més petits, retratant les repercussions físiques i psicològiques després d’haver sigut testimonis de la violència, la destrucció i la deshumanització de la guerra. Un conflicte en què els infants han quedat fora de tota presa de decisions però hi tenen moltes coses a dir.

Pel·lícula apta per a tots els públics

Compra les teves entrades a: http://auditoricastellar.cat/programacio/marwa-petita-i-valenta/

Director
Que diu el director

Dina Naser és una directora i productora jordana d'arrels palestines, llicenciada en Art i Disseny Gràfic. L’any 2013 va cursar el Màster en Direcció Documental del programa Docnomads, que es duu a terme entre Lisboa, Budapest i Brussel·les. Posteriorment va seguir la seva passió pel cinema i es va obrir camí a través de diverses produccions de televisió com Sesame Street, i produccions cinematogràfiques com The Cut de Fatih Akin i Inchallah d’Anaïs Barbeau-Lavalette. D’ençà que dirigeix i produeix de forma independent, la seva obsessió ha sigut documentar històries de persones aparentment comunes però que a poc a poc es descobreixen com a inusuals. Els temes que tracta sovint tenen relació amb la seva terra natal, Palestina, de manera que s’apropa amb molt d’amor a comunitats i ecosistemes humans molt diversos.

Crítiques

"La característica destacada de la pel·lícula és l'autenticitat i franquesa de les reflexions que la Marwa i els seus germans fan de la seva pròpia vida". (Cine Europa).
"La pel·lícula no s'allunya de la dura realitat, sinó que es diferencia d'ella per la manera en què dibuixa els signes d'optimisme i normalitat que perduren contra totes les probabilitats" (Screen International).

Premis

CPH:DOX .Dinamarca, 2019
Premi Human Rights · Dokufest International Documentary and Short Film. Kosovo, 2019
Best of Fest · IDFA. Països Baixos, 2019
Sheffield Doc/Fest. Regne Unit, 2019

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.