Maudie, el color de la vida

Auditori Miquel Pont
Títol original
Maudie
Durada
115min.
Any
2016
País
Canadà

Maud Dowley (Sally Hawkins) és una alegre i vivaç dona que somia independitzar-se de la seva protectora família. Everett Lewis (Ethan Hawke) és un esquerp pescador local que cerca assistenta. Després de veure el seu anunci, Maudie no triga a mudar-se a la petita i aïllada casa d'Everett per encarregar-se de les tasques de la llar. Però el que comença sent una difícil convivència entre dos pols oposats va a poc a poc transformant-se en una bonica història d'amor.

Basada en fets reals, la pel·lícula explica la història de la pintora canadenca Maud Lewis, de la seva relació amb el qual es va convertir en el seu inseparable company de vida Everett Lewis, i de com les seves senzilles pintures van arribar a ser vistes i reconegudes per tots els racons del país convertint-la en una de les artistes folk més representatives de Canadà.

Versió original subtitulada en català

Director
Que diu el director

Aisling Walsh és una escriptora i directora irlandesa. Va néixer a Dublín, Irlanda, filla de Raphael Walsh, dissenyadora i fabricant de mobles de Navan, County Meath. Walsh va estudiar a l'Institut Dún Laoghaire d'Art, Disseny i Tecnologia, a Dublín i a la National Film School de Beaconsfield, Anglaterra.

Walsh va escriure i va dirigir Song for a Raggy Boy, que va guanyar més de 20 premis en festivals de cinema internacionals, incloent el premi al Millor Pel·lícula en el Festival Internacional de Cinema de Copenhaguen el 2003. També va escriure i dirigir Joyriders (1989), Damage (2008), Invisible State (2006) i The Daisy Chain. Els seus nombrosos films per a televisió inclouen les nominades als premis BAFTA Fingersmith, Forgive and Forget, Roughnecks i la muiltipremiada Sinners als premis BBC One. El 2009, va dirigir The Fifth Woman, un llargmetratge de la sèrie BBC Wallander protagonitzada per Kenneth Branagh. Va dirigir Room at the Top per BBC4. El cap de setmana abans de la transmissió, la pel·lícula va patir problema de drets i no es va projectar. El 2012 va dirigir Loving Miss Hatto, que es va estrenar al Festival de Televisió d'Edimburg. El 2014, va dirigir Un poeta a Nova York.

Filmografia:

 • 2016: Maudie, el color de la vida
 • 2015: Ha llegado un inspector (TV) 
 • 2014: A Poet in New York (TV)
 • 2012: Room at the Top (Minisèrie de TV) 
 • 2012: Loving Miss Hatto (TV) 
 • 2008: Wallander (Sèrie de TV) 
 • 2008: The Daisy Chain 
 • 2005: Cambio de identidad (Minisèrie de TV) 
 • 2004: Visiones de Europa
 • 2003: Los niños de San Judas 
 • 2000: Forgive and Forget (TV) 
 • 1997: Trial & Retribution (Sèrie de TV) 
 • 1993: Doctor Finlay (Sèrie de TV) 
Crítiques

"Una estel·lar, càlida i persuasiva interpretació de Sally Hawkins com la pintora paralítica autodidacta (...) És una obra molt petita i íntima, que opera dins d'un to estret i amb distància emocional. " Todd McCarthy (The Hollywood Reporter)

"Aquest biopic de la pintora canadenca Maud Lewis sobresurt pel seu lema portat fins al final de 'menys és més', però Hawkins i Ethan Hawke converteixen un conte tràgic en un conte fascinant. (... ) " Jordan Hoffman (The Guardian)

“Maudie' transmet una sensació potent del que significa fer art per a l'artista marginal (...) Un testament convincent per a un esperit tremendament idiosincràtic que es va elevar per sobre de qualsevol circumstància" Kate Taylor (The Globe and Mail)

"Podia haver resultat un treball rutinari, lacrimogen i manipulador, però la directora irlandesa Aisling Walsh i el seu repartiment afronten el projecte amb una sensibilitat i una energia fora de patrons." Jordi Costa (Diari El País)

"Les pel·lícules com aquesta semblen voler recrear històries que la gran Història ha robat a les dones, i se centren en el mal tracte, institucional o conjugal, que els va impedir obtenir, o retardar, el reconeixement que mereixien" Antonio Weinrichter (Diari ABC)

“Ethan Hawke i Sally Hawkins tracen un retrat honest, despullat de sentimentalismes, d'una parella meravellosament imperfecta. Com aquest film"  Janire Zurbano (Cinemanía)

"El film tira endavant pel treball de les seves dues estrelles: un Hawke hermètic i explosiu i una Hawkins capaç de suportar tot amb dolçor (...)" Roger Salvans (Fotogramas)

Afegeix un nou comentari

Text pla

 • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
 • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
 • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.