Mientras duermes

Auditori Miquel Pont
Títol original
Mientras duermes (Sleep Tight)
Durada
107min.
Any
2011
País
Espanya

César és el porter d'un edifici d'apartaments. No canviaria aquesta feina per cap altre, ja que li permet conèixer a fons els moviments, els hàbits més íntims, els punts febles i els secrets de tots els inquilins. Si volgués podria fins i tot controlar les seves vides, influir-hi com si fos Déu, obrir les ferides i furgar-hi. I tot sense aixecar cap sospita. Una nova veïna es convertirà en el nou objectiu del seu joc.

Director
Que diu el director

Va néixer el 3 de novembre de 1968 a Lleida. Director especialitzat en el gènere de terror psicològic. Es va graduar en Ciències de la comunicació i va estudiar cinema al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC).

Va exercir com a periodista i presentador radiofònic amb el seu programa “La espuma de los días", a Ràdio L'Hospitalet. Tres anys després de llicenciar-se. Els seus primers treballs cinematogràfics van ser en forma de curtmetratge amb “Alicia” al 1994 i “Dias sin luz”, a l’any següent. Ambdós seleccionats i guardonats en nombrosos festivals nacionals i internacionals.

Al 1999 va dirigir la seva primera pel·lícula “Los sin nombre”, una adaptació de la novel·la homònima de Ramsey Campbell on va guanyar el Meliès d’Or per la millor pel·lícula fantàstica europea. Per a les dues pel·lícules [Rec] i [Rec] 2,va poder comptar amb un gran pressupost per fer-les i la intervenció de prestigiosos actors d’Europa i de EEUU.

Aconseguint un tipus de pel·lícules molt personalitzades, on utilitza certs recursos expressius (les màscares anti-gas, els transistors de radio antics, fotografies familiars antigues, i un efecte estroboscòpic que crea una atmòsfera sinistra).

Membre del jurat del primer concurs de curtmetratges per mòbil celebrat a Sant Feliu de Guíxols al 2007.

 

Filmografia

2011: Mientras duermes
2010-11:Miedo (curtmetratge)
2009: [Rec] 2
2007: [Rec]
2005: Frágiles
2002: Oscuridad
1999: Los sin nombre
1995: Dias sin luz (curtmetratge)
1994: Alicia ( curtmetratge)

Crítiques

"Un delicioso filme que huele a Polanski y que respira horror casi sin pretenderlo" (Toni García: Diario El País)

“Magnífica película de intriga (...) consigue enlazar dos elementos que se repelen: por un lado, la descripción de alguien mezquino, depravado e inhumano, y por otro, que el espectador sea en cierto modo su cómplice" (E. Rodríguez Marchante: Diario ABC)

"Balagueró cuenta esta inquietante historia con poderío visual, sin golpes de efecto, con un tono y una atmósfera que me remiten al mejor Polanski. (...) Tosar está perfecto, sutil, provoca terror" (Carlos Boyero: Diario El País)

"Profundamente atractiva y aterradora, pero, más que terror, lo que la película genera es inquietud, una inquietud constante, cortante, que pone de los nervios (...) (Jordi Batlle Caminal: Diario La Vanguardia)

"A Balagueró le ha dado por el suspense puro y el tempo reposado y le ha quedado un thriller grande en su sencillez" (Andrea G. Bermejo: Cinemanía)

Premis

2011: Premios Goya: Nominada a millor actor (Luis Tosar)
2012: 6 Premis Gaudí: Millor director, millor pel·lícula de llengua no catalana, millor guió, millor muntatge, millor protagonista masculí, millor so

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.