Monstruo

Auditori Miquel Pont
Títol original
Kaibutsu
Durada
126min.
Any
2023
País
Japó

Quan el seu jove fill Minato comença a comportar-se d’una manera estranya, la seva mare sent que alguna cosa va malament. Quan descobreix que el responsable de tot allò és un professor, irromp a l’escola exigint saber què està passant. Però a mesura que la història es desenvolupa a través dels ulls de la mare, el professor i el nen, la veritat va sortint a la llum, poc a poc...

Versió original subtitulada al castellà

No recomanada per a menors de 12 anys

 

 

 

 

Compra les teves entrades aquí

Director
Que diu el director

Hirokazu Koreeda és un destacat cineasta japonès conegut per la seva habilitat per crear pel·lícules profundament humanes que exploren temes com la família, la infància, la memòria i la moralitat. Va néixer el 6 de juny de 1962 a Tòquio, Japó.


Després de graduar-se de la Universitat Waseda a Tòquio, Koreeda inicialment va treballar com a assistent de direcció a la televisió japonesa abans de dirigir el seu primer documental el 1991. El seu debut al cinema va arribar el 1995 amb la pel·lícula Maborosi, que va rebre el premi Sutherland Trophy al Festival de Cinema de Londres.

Koreeda va guanyar reconeixement internacional amb la seva pel·lícula After Life (1998), que explorava el tema de la memòria i la vida després de la mort. Aquesta pel·lícula va marcar el començament del seu estil distintiu i commovedor que se centraria en les relacions humanes i les petites subtileses de la vida quotidiana.
Una de les àrees temàtiques més recurrents a la feina de Koreeda és la família. Pel·lícules com Nadie sabe (2004), basada en un cas real de nens abandonats en un departament de Tòquio, i Un asunto de familia (2018), que va guanyar la Palma d'Or al Festival de Cinema de Cannes, exploren les complexitats de llaços familiars no convencionals i la idea de què vol dir ser una família.
La sensibilitat humanista de Koreeda es destaca en el seu enfocament delicat cap als personatges i temes. Les seves pel·lícules sovint eviten el melodrama excessiu, optant per una representació realista i subtil de les emocions humanes.

La infància és un altre tema recurrent a la filmografia de Koreeda. Pel·lícules com Nuestra hermana pequeña (2015) i Milagro (2011) examinen les experiències dels nens i com enfronten el món que els envolta.
Encara que és conegut principalment pels seus drames familiars, Koreeda ha incursionat en altres gèneres, com el thriller legal amb El tercer asesinato (2017), demostrant la seva versatilitat com a cineasta.
El treball d'Hirokazu Koreeda ha deixat una marca indeleble al cinema japonès i internacional. La seva habilitat per capturar l'essència de la vida humana i les seves complexitats ha guanyat admiradors a tot el món, convertint-lo en un dels directors més respectats de l'actualitat.

En resum, Hirokazu Koreeda és un cineasta visionari el treball del qual es caracteritza per la seva sensibilitat humanista, la seva exploració de temes familiars i la seva capacitat per crear pel·lícules commovedores i reflexives. 

Crítiques

"La pel·lícula, una vegada es va desprenent de totes les seves capes, va mostrant la seva veritable naturalesa i, al final, no és res més que una preciosa història d’amistat i d’amor". Irene Crespo: CinemaníaIrene Crespo: Cinemanía

"Exquisida [...] Una delicada xarxa de compassió i desassossec: tres visions separades d’un tros de temps transcendental, filades i tornades a filar amb cura i mestria". Robert Abele: Los Angeles TimesRobert Abele: Los Angeles Times

Premis

2023: Festival de Cannes: Millor guió. 2 nominacions
2023: Premis British Independent Film Awards (BIFA): Nominada a Millor pel·lícula internacional independent.
2024: Japan Academy Awards: 3 premis. 11 nominacions

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.