Moonlight

Auditori Miquel Pont
Títol original
Moonlight
Durada
111min.
Any
2016
País
EUA

Oscar 2017 a la millor pel·ícula. Moonlight és una història atemporal de relacions humanes i autodescobriment, que narra la vida d'un jove que creix en els suburbis de Miami, des de la seva infància fins a l'edat adulta. Un retrat vital de la vida afroamericana contemporània que ressona per la seva profunditat i les seves veritats universals.

Gràcies a les extraordinàries interpretacions d'un elenc impressionant, la singular i sorprenent visió de Jenkins emociona profundament, així com el seu retrat de moments, persones i forces desconegudes que conformen la nostra vida i ens fan ser qui som.

Versió original subtitulada en català.

Director
Que diu el director

Barry Jenkinsnéix a Liberty City, Miami el 1979.Quan tenia dotze anys mor el seu pare. Aquest s'havia separat de la seva mare creient que Jenkins no era el seu fill biològic. Durant la seva infància, Jenkis va ser criat en apartaments petits per una dona i va realitzar els seus estudis a Miami Northwestern Sènior High School.  

És reconegut per dos treballs notables: "Medicine for Melancholy" el 2008 i " Moonlight " en 2016. A més, ha estat nominat als Premis Globus d'or i en el lliurament dels Premis Oscar al millor director.

"Medicine for Melancholy" va ser la primera pel·lículaindependent dirigida per Jenkis.El va portar a tenir nominacions en el lliurament de Independent Spirit Award i en els Premis Gotham, entre d'altres.

Jenkins dirigeix i va escriu el drama "Moonlight".La pel·lícula filmada a Miami i  estrenada al Festival de Cinema de Telluride el 2016 amb gran èxit de crítica i premis de reconeixement. Va obtenir a més, dues nominacions en els Premis Globus d'or i dues nominacions en els Premis Oscar al millor director i millor guió.

Filmografia

2016:Moonlight

2008: Medicina para la melancolía

2003: My Josephine

Crítiques

     Carlos Boyero (El País): "Delicada i insòlita pel·lícula (...) Res no és previsible ni està forçat en aquesta bonica pel·lícula".
    Quim Casas (El Periódico) "Encara cada conflicte sense cap estridència, amb un to que bascula del realisme documental al drama íntim (...) mostra sense aixecar la veu. Pura realitat".
    
Yago García (Cinemanía): "Moonlight aconsegueix que ens preocupem per aquest xaval (...) a més, sense ostentacions ni escarafalls, però amb una tècnica sumptuosa i interpretacions (Naomie Harris!) Que triguen a oblidar-se"
    
Antonio Trashorras (Fotogramas): "Una d'aquestes rares peces de sabor únic, bellesa trencadissa i caràcter reticent a la generalització (...) entra en aquesta categoria de pel·lícula- experiència, del que no te la contin"
    
Luis Martínez (El Mundo): "El gairebé debutant Barry Jenkins aconsegueix a 'Moonlight' una enlluernadora, precisa i reveladora aproximació al temps (...)".
    
Oti Rodríguez Marchante (ABC): "Figura atrapada en tres temps. Jenkins és capaç de controlar per complet tot aquest recorregut (...) És una pel·lícula dura i imantada, de narració i càmera precises".
    
Filmaffinity: En paraules de l'actriu Charlize Theron: "És una cosa que no havia vist mai. Emocionalment em va destrossar. He vist la pel·lícula diverses vegades i em sembla inspiradora ... no com a actriu o comptadora d'històries, sinó a un nivell humà. vaig tenir una experiència realment transcendental amb aquesta pel·lícula.

Premis
  • 3 Premios Oscar (2016): Millor pel·lícula, guió adaptat i actor secundari
  • Globus d'Or (2016):Millor pel·lícula dramàtica, 6 nominacions, incloent millor director

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.