My Mexican Bretzel

Auditori Miquel Pont
Durada
74min.
Any
2019
País
Espanya

Apta per a tots els públics

 

Diari íntim d’una dona de classe benestant il·lustrat per les filmacions casolanes del seu marit, un ric industrial, entre els anys 40 i 60 de segle passat. La pel·lícula és un viatge a través de la vella Europa i un relat clàssic hereu dels melodrames de Douglas Sirk.

Amb “My Mexican Bretzel”, desdibuixant els límits entre realitat i la ficció, la cineasta catalana Giménez Lorang explora el concepte de la memòria a través d’ un relat que esdevé un somni romàntic. Guanyadora del premi Gaudí a Millor documental, s’ha endut també els premis a Millor guió (una fita que només havia aconseguit un altre documental l’any 2010, “Garbo, l’espia”) i a Millor muntatge (compartit amb Cristóbal Fernández).

 

Que diu el director

 

S'ha fet esperar el primer llargmetratge de Núria Giménez, però és que també va trigar a arribar-li la vocació. De fet, de jove apuntava a corresponsal i per això va estudiar periodisme i relacions internacionals. I va ser corresponsal de COMRàdio a París i d'El Periódico de Catalunya a Berlín, però també va fer moltes altres feines i, en resum, s'ho va "passar molt bé". El 2008 li van "canviar la vida" els "cinc dies increïbles" que va passar en un seminari amb Isaki Lacuesta a l'escola Observatorio de Cine, ja desapareguda. Arran d'això se'n va anar a Londres a estudiar cinema documental. 12 anys després, per f ha arribat la seva opera prima.

 

Crítiques

 

"'My Mèxic Bretzel': la màgia de jugar amb les imatges"

EL PERIÓDICO - Beatriz Martínez

 

"Els límits de la realitat i la ficció en una de les pel·lícules més fascinants de l'any."

ESPINOF- Luciaros

 

"Per deixar-se hipnotitzar per un drama femení de múltiples capes."

FOTOGRAMAS - Manu Yáñez

 

"La debutant Núria Giménez encisa amb aquest documental sobre l'elaboració de les mentides, com l'efecte placebo que provoca el propi artifici cinematogràfic."

Cineuropa - Alfonso Rivera

 

Premis

 

2020: Premios Feroz: Premi especial

2020: Premis Gaudí: Millor documental, guioó i muntatge

2019: Festival de Gijón: Secció cine espanyol - Millor  pel.lícula, direcció i guió

 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.