Ninjababy

Auditori Miquel Pont
Títol original
Ninjababy
Durada
103min.
Any
2021
País
Noruega

Als 23 anys la vida de Rakel canvia quan s’assabenta, potser massa tard, que està embarassada. Rakel és il·lustradora i li encanta estar involucrada en diferents projectes, però criar a un bebè? Rakel ha d’enfrontar-se a aquesta pregunta abans de l’esperat, i la sorpresa és doble: està de sis mesos, per la qual cosa no hi ha opció d’avortar. Amant de la cervesa, les drogues i el sexe sense afeccions, no té gens d’interès a ser mare. Abans de prendre cap decisió, comença a dibuixar a la seva “ninjababy”, que no li posarà les coses gens fàcils.

VOSE

No recomanada per a menors de 16 anys

 

 

Compra les teves entrades aquí

 

Que diu el director

Yngvild Sve Flikke va neix el 9 de juny de 1974 a Trondheim, Noruega. És directora i escriptora, coneguda per la pel·lícula  Ninjababy (2021)

Fragments de una entrevista a cineeeuropa:

" Volia plantejar algunes preguntes sobre la maternitat. És natural per a totes o és diferent per a cada persona? A la major part del meu treball com a cineasta, m'agrada qüestionar els límits de gènere. Podem dir realment que alguna cosa és intrínsecament "femení" o "masculí"? No ho crec"

"Inga i jo volíem ampliar l'espectre amb què es mostra les dones al cinema. Per això era important no fer que se sentís avergonyida ni que tingués dubtes. Ella creu que no és prou bona per ser mare, però no s'avergonyeix de la forma de vida ni que el pis sigui un desastre. Si no té ganes de dutxar-se, no es dutxa. Parlem molt sobre la pressió que ens posem a nosaltres mateixes, la pressió que la societat exerceix sobre nosaltres. Les nenes han d'aprendre a no complaure massa els altres. Primer s'han de complaure a si mateixes."

Crítiques

“Té gràcia i ganxo, sensibilitat i tendresa, simpatia i amargor (…) Unes animacions senzillíssimes, gairebé naïfs, que arrodoneixen una pel·lícula de notable atreviment en tots els sentits, sempre directe, col·loquial i expressiu”. Javier Ocaña.  Diari: El País

“La comèdia imprescindible sobre la maternitat (…) Flikke dibuixa les ensopegades i ratllades de Rakel des de la simpatia (…) Amb bon olfacte i sense pèls a la llengua, ‘Ninjababy’ parla d’angoixa i por”. Mariona Borrull.
Fotogrames

Premis

2021: Premis del Cine Europeu: Millor comèdia

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.