Quatre històries sobre la fortalesa moral i la pena de mort que qüestionen fins a quin punt la llibertat individual es pot expressar en un règim despòtic.
VOSE
No recomanada per a menors de 12 anys
Compra les teves entrades aquí
Mohammad Rasoulof nascut el 16 de novembre de 1972) és un cineasta independent iranià. És conegut per diverses pel·lícules guardonades, inclosa la seva primera, The Twilight (2002); Illa de ferro (2005); Els manuscrits no es cremen (2013) i No hi ha cap mal (2020).
Ha estat arrestat diverses vegades i li han confiscat el passaport, ja que la naturalesa i el contingut de les seves pel·lícules l'han posat en conflicte amb el govern iranià.
Des del 2010, la vida del cineasta iranià depèn de les notificacions que arriben al mòbil: en algun moment la justícia persa farà efectiu el seu ingrés a la presó. Espera que la justícia executi la condemna per fer propaganda contra el règim del seu país.
Diu a una entrevista:
“Espero la resolució de les dues sentències encara pendents, una del 2010 i una altra del 2017, totes dues suposen la meva entrada a la presó. La covid-19 ha paralitzat els processos. Fa dos dies vaig rebre un missatge de text on m'advertien que un es retarda uns mesos més. Com sempre, no en sé res”.
"Sòlida i valent pel·lícula" Elsa Fernández-Santos: Diario El País
"Rasoulof no renuncia a una posada en escena que podríem qualificar fins i tot de majestuosa, i la seva pel·lícula és valenta i irada (…)
Sergi Sánchez: Diari La Razón
2020: Festival de Berlín: Ós d'Or (millor pel·lícula)
2020: Festival de Valladolid - Seminci: Menció Especial del Jurat
Afegeix un nou comentari